Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мистерия! Аварират всички газопроводи към Германия: Открит е теч в ключов руски петролопровод за Германия: Полски оператор

Полският оператор PERN съобщи, че е открил теч в участъка на тръбопровода "Дружба", който доставя руски петрол за Германия.

Разкъсването е открито късно във вторник от автоматични системи на една от двете нишки на тръбопровода, на около 70 км от град Плоцк в Централна Полша, се казва в изявление на компанията от сряда.

Повредената половина е изключена незабавно, а другата верига продължава да работи нормално, съобщиха от компанията.

"На този етап причините за инцидента не са известни", заявиха от PERN и добавиха, че на мястото са изпратени служители и пожарникари, които да оценят ситуацията и да обезопасят района.

Петролопроводът "Дружба" е една от най-големите мрежи за пренос на нефт в света, дълга около 4000 км, по която се доставя нефт от Русия до Украйна, Беларус, Полша, Унгария, Словакия, Чешката република, Австрия и Германия.

Течът в тръбопровода "Дружба" последва експлозиите, открити в края на септември в газопроводите "Северен поток" 1 и 2 в Балтийско море, които свързват Русия с ЕС през Германия. Широко разпространено е мнението, че инцидентът е резултат от саботаж.

Проф. Джефри Сакс: САЩ взривиха газопроводите „Северен поток“

Източник/ци: Открит е теч в ключов руски петролопровод за Германия: Полски оператор | | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!