Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пак, светът ни се смее и подиграва, че се самоубиваме

Йордан Халачев

Унищожителите на ЕС одобриха новите санкции срещу Европа-Осми пакет, включително таван за цената на петрола. ЕС въвежда забрани за внос на стойност седем милиарда евро, както и мерки срещу собствения си износ.

Пак, светът ни се смее и подиграва, че се самоубиваме.

Китайците започнаха първи:ОПЕК+ реши да намали производството на петрол въпреки ясното противопоставяне на САЩ, съобщава Guancha.Саудитска Арабия, Русия и други пренебрегнаха "предупреждението" на Байдън и производството на петрол от ОПЕК + ще намалее с два милиона барела на ден.

Читателите на "Гуанча" се подиграват на неуспешния опит на Байдън да повлияе на срещата на ОПЕК+, а какво пишат за ЕС дори ме е срам да повторя.

И американците не закъсняха.Те ни се присмиват и подиграват чрез Forbes, САЩ:

Без руски газ ЕС е на ръба на деиндустриализацията.

Сегашната енергийна стратегия на ЕС съсипва производството, пише Forbes. Европа се готви да живее без руски газ и бързо се подхлъзва към деиндустриализация. Стоманодобивните заводи вече не работят. Време е европейците да се опомнят, пише Forbes.

Чехите днес бяха отстреляни от Катарския емир-замина си предсрочно и не стоя и половин ден в Прага, вместо планираните три.

Газ от Катар изглежда няма да има в Прага. Шолц проси газ от Испания, но нещо и там се обърка.

Европейските правителства попълват стратегически запаси от нефт и газ, но като цяло енергийните доставки не се регулират по този начин. Цените на енергията са твърде високи, пише Forbes.

Други опции са „Турски поток“ и няколко тръбопровода през Украйна, но Русия вероятно ще ги затвори твърде скоро, оставяйки Европа със скъпия втечнен природен газ (LNG).

Но, държавният секретар Тони Блинкен е доволен.

Взривовете на „Северен поток“ са огромна възможност за САЩ: Блинкен

Проф. Джефри Сакс: САЩ взривиха газопроводите „Северен поток“

Йордан Халачев
Който оцелее през зимата и индустрията му не се срине поради прекомерни сметки за енергия, тогава може да обяви победа: Държавата е „позеленяла“, макар и главно на LNG и въглища.

Началото на великото ограбване на Европа

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!