Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Взривовете на „Северен поток“ са огромна възможност за САЩ: Блинкен

Вашингтон вече може да се намеси като най-големия доставчик на втечнен природен газ в Европа, обясни администрацията на Байдън

Освен това отговорът на класическия въпрос "Кой има полза?" тук е ясен. 

САЩ разглеждат саботажа на газопроводите „Северен поток“ като „огромна възможност“ да отбият държавите от ЕС от руската енергия, заяви държавният секретар Антъни Блинкен.

С наближаването на зимата Блинкен заяви, че САЩ искат евросъюзът да използва по-малко гориво.

Вашингтон от години се опитва да убеди лидерите на ЕС да разменят руския газ за американски втечнен природен газ.

Сериозността на щетите върху подводните канали сега означава, че ЕС е „за неопределено време“ лишен от руски газ по този маршрут, заяви руският енергиен оператор „Газпром“.

Говорейки пред репортери във Вашингтон, Блинкен се похвали, че САЩ сега са „водещ доставчик на втечнен природен газ в Европа“. В допълнение към доставката на собствено гориво в Европа, Блинкен заяви, че САЩ работят с европейските лидери, за да намерят начини да „намалят търсенето“ и „да ускорят прехода към възобновяеми енергийни източници“.

„Това е огромна възможност веднъж завинаги да премахнем зависимостта от руската енергия и по този начин да отнемем от Владимир Путин използването на енергията като средство за напредък в имперските му дизайни“, каза американският държавен секретар.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Източник/ци: Взривовете на "Северен поток" са огромна възможност за САЩ: Блинкен - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!