Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Корупцията - осъзната политика на Съединените щати в Европа

Aнтикорупционният фонд е чадърът на американската корупция

Купуват ни на дребно и на парче, а някои от нашите хора се продават с такова удоволствие

Адв. Росен Рашков: "Америка за България" е инвестирала пари в медии и политици в потресаващи мащаби

Ирини Зикидис: Много ми се иска Америка и Русия да си строшат краката да дават пари за изкуство, култура и здравеопазване

От определени информации, проникнали тук и там, стана ясно, че Съединените щати изсипват десетки милиони долари върху български „получатели“ медии: „Медиапул“, „Капитал“, „Дневник“, „Инфоспейс“ и т. н., различни неправителствени организации под формата „независима регионална журналистика за истината“, засягаща мрежа в Северозападна България 1,2 милиона лева. И тези циници даже не си дадоха сметка, че в същото време двама старци в село Бреница, в същата тази България през зимата на 2018 година умряха от студ. А щяха да бъдат спасени не с 1,2 милиона, а само с 200 лева.

Но когато корумпираш някого, за да промива мозъка, животът на двама български старци няма никакво значение. Тази мрежа в Северозападна, според някои, Северозападнала България, не обърна внимание на смъртта на тези стари българи. Ако бяха кучета, може би реакцията щеше да е по-друга. Но това бяха двама обикновени бедни нормални българи.

Неправителствените организации, които представляват Асоциацията на европейските журналисти в България, фондация REDUTA.bg, Инициатива за прозрачност на съдебни назначения, Съюза на съдиите в България - и милиони, и милиони, и милиони... И, разбира се, впечатлява фактът, че над 100 000 долара са предоставени на български телевизии, за да отразят президентските избори в Съединените щати. Грозно. Щатите плащат на нашите медии, за да гледаме ние, българските папуаси, тяхната кампания.

Но, от друга страна, добре, защото това ни даде възможност да видим как Америка си избра за президент един човечец, който не може да носи отговорност за себе си - просташки се изпусна, когато бе приет от британска дукеса, падна по стъпалата на самолета, загуби се в сладкарница в Англия, ръкува се с въздуха в Белия дом, закичи с орден гърба на един клетник и редица други изяви, които, без съмнение, биха поставили под запрещение всеки европейски лидер. Но когато става дума за такова явление, оглавяващо Съединените щати, нашите медии или пропускат тази новина, или я пускат максимум веднъж. Защото ние, балканските папуаси, сме длъжни да обичаме и да се кланяме пред простащината, когато тя има американски произход.

Купуват ни на дребно и на парче. А някои от нашите хора се продават с такова удоволствие, че устата им се пълни със слюнка, а те мляскат ли, мляскат. При това мляскане няма как да чуят гласа на българина, който с ужасяваща трудност носи остатъците от живота си по нашата родна българска земя.

Корупция, която Европа не допуска, но когато тя идва от страна на Съединените щати, Европа е в състояние не просто да подмине, а да прегърне и да приеме с чувство на благодарност подаянията, които Щатите ни дават с пари, които са заграбили от нас (платихме си самолети, които не само не са получени, но не се и очертава да получим до края на годината, но за сметка на това ни притискат да си платим още самолети). И не трябва да се учудваме, когато по тези добре платени медии се появява български политик, който остана в историята с фразата „нахранете журналистите“.

Очевидно някои медии са нахранени и затова не си задават въпроса, на който аз за себе си нямам отговор - какво значи „нахранете журналистите“, с какви пари, откъде откраднати? Защо никой не ти е търсил сметка, че си крал пари, за да храниш журналистите...? Или пък друг наш политик, също говорещ против държавния интерес безспир от медиите, който краде по летищата. Но понеже говори „правилно“, фактът, че е крадец не смущава тези, които ни правят корумпирани и тези, които се радват, че ни корумпират. А, всъщност, ни говорят за правова държава. Не видим ли тези неща, ние ще участваме в собственото ни морално осакатяване, което вече е в действие. Който не го е разбрал, да види Кирчо и онзи другия. Те са един изключително сериозен аргумент на малко останалите трезво мислещи български медии.

И за да могат по-аргументирано да крият корупцията, която извършват в България, корупционните си действия във връзка с енергийни проекти - доставка на енергийни ресурси, те създадоха и антикорупционен фонд, в който Америка за България изля повече от 2 милиона. И никой не трябва да се озадачава от факта, че този антикорупционен фонд не се интересува защо повече от година беше забавено газовото трасе Гърция-България, през цялото време под погледа на посланик Мустафа, как така България купува втечнен газ, без каквито и да са проведени процедури, целящи да защитят националния и обществения интерес, как така ръководството на „Козлодуй“ се притиска да купи американско ядрено гориво, без доклад от самия производител на горивото, още по-малко горивото да е било тествано.

Тази корупция няма да бъде видяна от антикорупционния фонд. Защото антикорупционният фонд е чадърът на американската корупция, за което, разбира се, той е достатъчно добре корумпиран с упоменатите вече повече от 2 милиона.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Корупцията - осъзната политика на Съединените щати в Европа - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!