Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ужас без край! Путин уплаши и проф. Чуков! Най-страшното – Путин да тръгне на юг...

Кадър БТВ

Политолози, социолози, анализатори, а вече дори и психиатри от цял свят в момента гадаят какво се случва в главата на Владимир Путин, защото той доказа за пореден път, че е непредвидим властелин.

Коментар за novini.bg на проф. Владимир Чуков, известен арабист, университетски преподавател и учен в областта на политиката на Близкия Изток и исляма. Коментарът му е по повод снощното обръщение към нацияна на президента на Русия Владимир Путин за признаването на Донецката и Луганската народни републики.

Речта на президента на Русия Владимир Путин от снощи беше много показателна, а някои моменти от нея - силно тревожни.

Генералният секретар на ООН заяви, че ¿-кр@й н@ не е кандидатствала за регистрация на граници от 1991 г., така че държавата ¿-кр@й н@ не съществува...

Стилистиката й ми напомни времената отпреди 1989 година, а французите я определиха като "параноична".
Това, което според мен може да се очаква впоследствие е, че вероятно ще бъдат поставени границите на двете сепаратистките републики - Донецка и Луганска.
Вероятно ще се случи сценарият, който излезе още преди повече от два месеца - да се свържат двете т.нар."народни републики" с Крим. Фактът, че Сирия бе сред първите държави признали Донецк и Луганск подсказва, че те вероятно ще формират една основна икономическа единица. В момента основният външнополитически партньор на Крим, е Сирия.
От речта на Путин стана ясно за още два "републики", които засега не са успели. Едната е Харковската, а другата Одеската. Втората е твърде бутафорна, практически инициирана от руските служби и става въпрос за разчистване на сметки. В обръщението си снощи Путин недвусмислено каза:"ние знаем кои са свършили тези работи и ще ги изправим пред съд". 

Това сочи, че усилията му занапред вероятно ще се насочат на юг. Това мен много ме притеснява, защото българските общности са много големи в Марианопол, за който той спомена, и особено в О де с@.

Според мен, ако има последващи военни действия, то те ще са на юг.

От сега ми е трудно да прогнозирам дали Донецк и Луганск ще останат самостоятелни, но ако бъдат свързани с икономически коридор, вероятността да бъдат анексирани чувствително се увеличава.
На този етап е трудно да се направи категорична прогноза. Аз лично не вярвах, че всичко това ще се случи. Досега руски лидер не е произнасял такава реч - националистическа, отричаща всичко предходно. Моделът на Путин е Руската империя, а не Съветския съюз. Всичко това е една много силна ръкавица към САЩ, което е тревожно и обезпокояващо.

За да разберете колко пари струват нашите приятели от НАТО и ЕС вижте тази картата на България

Турция и Гърция вече обявиха, че отхвърлят решението на Путин. Странно ми е обаче друго - това, че замесиха България заради оръжия. Турция построи цял завод за дронове в ¿-кр@й н@, които се използват, но за тях никъде и дума не се отронва. А замесиха България по повод на изпозвани оръжия...
От тук нататък всичко е възможно, защото Путин е непредвидим, а най-страшно за нас е да тръгне на юг.

Kiril Milenov
Ной-страшното за нас е, че унищожихме армията и сега сме със свалени гащи. В момента само на армията на Ватикана можем да се противопоставим. Управляваха ни а ни управляват родоотстъпници

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Проф. Чуков: Не вярвах, че всичко това ще се случи! Най-страшното за нас е Путин да тръгне на юг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!