Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин е прав, а САЩ и НАТО лъжат! В архивите на Великобритания е открит уникален документ!

May be an image of text

Йордан Халачев

Путин е прав,а САЩ и НАТО лъжат!

В архивите на Великобритания е открит уникален документ за неразширяването на НАТО.

Германското издание Der Spiegel съобщава за сензационно откритие: намерен е архивен документ, потвърждаващ версията на Кремъл, че на Москва е било обещано при обединението на Германия: "НАТО няма да се разширява на изток!"

Лъжецът, Йенс Столтенберг, нагло продължава да твърди, че никой не е давал подобни обещания.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг излъга за факта, че Северноатлантическият алианс "никога не е обещавал да не се разширява".

В интервю за същия Der Spiegel,(вестникът,който подпали пожара под задниците на САЩ и НАТО), той заявява: „Никога не е имало такова обещание, никога не е имало такава задкулисна сделка, това просто не е вярно“.

Документът не е представен от Москва,а от учен от САЩ и е намерен във Великобритания.

Документът,както пише Der Spiegel, е открит в Британския национален архив от американския политолог Джошуа Шифринсън, професор в Бостънския университет.

Документът е бил класифициран, като "Секретен", но след това е разсекретен.

Става дума за протокол от срещата на политическите директори на външните министерства на САЩ, Великобритания, Франция и Германия, проведена в Бон на 6 март 1991 г., на която те обсъждаха сигурността в Централна и Източна Европа.

Der Spiegel: От документа става ясно, че британците, американците, германците и французите са се съгласили, че членството в НАТО на кандидати от Източна Европа е неприемливо.

Според нотата политическият директор на германското външно министерство Юрген Хробог аргументира позицията на силните по следния начин:

„По време на преговорите 2 плюс 4 (за обединението на Германия, с участието на ФРГ и ГДР, както и на САЩ, СССР, Великобритания и Франция) ние дадохме да се разбере, че няма да разширяваме НАТО отвъд река Одер. Следователно не можем да предложим на Полша и други държави членство в НАТО.

Според Юрген Хробог становището е съгласувано с федералния канцлер Хелмут Кол и външния министър Ханс-Дитрих Геншер.

Представителят на САЩ Реймънд Зайц, се казва в документа, се съгласи:

„Ние дадохме ясно да се разбере на Съветския съюз, в преговорите 2 плюс 4, а също и в други преговори, че нямаме намерение да се възползваме от изтеглянето на съветските войски от Източна Европа…

НАТО не трябва да се разширява на изток нито формално, нито неформално.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!