Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Извънредно! Путин обяви ескалация на напрежението и даде ултиматум на ¿-кр@й н@

Кадър РТ

Путин свали картите преди минути и даде незабавен ултиматум на ¿-кр@й н@ за предоставяне на широка автономия на проруските сепаратисти в Донецк и Луганск.

Малко по-рано "Ройтерс" съобщи, че руски войски вече са влезли в самообявилите се народни републики в източна ¿-кр@й н@, позававайки се на наблюдатели на ОССЕ.

В Донецк току що се включи системата за гражданска аларма за опасност, предаде Риа, което вероятно е координирано с изявлението на Путин. 

"За съжаление, в момента наблюдаваме изостряне на ситуацията в Донбас", заяви преди минути Путин по време на пресконференция след руско-беларуските преговори, предаде България он ер.

"Киев трябва да седне на масата за преговори с лидерите на самопровъзгласилите се донбаски републики и да договори необходимите мерки за разрешаване на конфликта, и колкото по-скоро, толкова по-добре", допълни руският президент.

По-рано днес властите на ¿-кр@ ин ската ДНР наредиха масова евакуация на населението към Русия поради опасността от военни действия от страна на ¿-кр@й н@, както съобщи ръководителят на републиката Денис Пушилин. Той заяви, че з€л€н с₭и планира да нареди настъпление в Донбас в близко бъдеще. Ръководителят на ДНР заяви, че е постигнал споразумение с руското ръководство за настаняване на граждани на републиката в Ростовска област.

Междувременно Луганската народна република съобщи, че ¿-кр@ ин ските сили за сигурност обстрелват републиката с тежки оръжия.

¿-кр@ ин ските сили за сигурност обстрелват с минохвъргачки населените места Золотое-5 и Обозное, съобщи пред репортери представителството на Луганската народна република в Съвместния център за контрол и координация на режима на прекратяване на огъня.

"Въоръжените формирования на ¿-кр@й н@ грубо нарушиха режима на прекратяване на огъня, включително с използването на тежки оръжия", заяви офицер от представителството на ЛНР в Центъра.

По думите му ¿-кр@ ин ските сили за сигурност са стреляли със 120- и 82-милиметрови минохвъргачки по контролираните от ЛНР селища Золотоее-5 и Обозное.

Ръководителят на ЛНР заяви, че Руската федерация е готова да приеме жителите на републиката на своя територия.

"Ситуацията в Донбас ескалира. За съжаление, в момента наблюдаваме изостряне на ситуацията в Донбас", заяви Путин по време на пресконференция след руско-беларуските преговори, цитиран от БГНЕС.

"На пропускателните пунктове на РФ и ДНР са създадени условия за бързо протичане на евакуация на гражданите на републиката. В ¿-кр@й н@ правата на човека се нарушават масово и системно, а дискриминацията срещу рускоезичното население е залегнала в закона", допълни той.

Путин също така подчерта, че Киев не изпълнява споразуменията по всички ключови въпроси от Минските споразумения.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Извънредно! Путин обяви ескалация на напрежението и даде ултиматум на ¿-кр@й н@

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!