Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Операцията на Запада по принуждение на Русия към война се провали

/Поглед.инфо/ Вчера, според уместния израз на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, информационната агенция Bloomberg „се превърна в тиква, а онези, които я използваха, за да разпространяват фейкове за предстоящата война, - в плъхове“. Припомняме, че именно тази агенция започна истерията с „руската инвазия в ¿-кр@й н@“. И тя обяви за последното „нападение“ на 15 февруари.

Днес, 16 февруари, много западни медии трябва да се превърнат в същите тези тикви, а според Politico и самият президент на САЩ Джо Байдън . Именно на неговите думи се позова изданието, когато обяви "датата на инвазията" за сряда.

И коя ли медия след това не повтори тази дата като вече окончателна и одобрена. Някои телевизионни канали и уебсайтове дори въведоха обратно броене на живо. Вестниците излязоха със заглавия на първите страници, като крещяха колко часа остават, за да се „предотврати войната в Европа“.

А британските таблоиди дори започнаха да се упражняват кой ще нaзове точния час на „инвазията“. The Sun и Mirror се договориха Русия да атакува ¿-кр@й н@ точно в 3 часа сутринта. Съответно до тази сутрин броят на "тиквите" се е увеличил така драстично, че може направо да се организира предпролетен Хелоуин.

Президентът на ¿-кр@й н@ Владимир з€л€н с₭и , осъзнавайки, че никой няма намерение да нахлува никъде, се опита да успокои собственото си население и да спре паниката, но го направи в своя трагикомичен стил, само засилвайки неразбирането на случващото се в обществото.

Е, всъщност някой все пак би ли могъл да отгатне, че "денят на руската инвазия" ще се празнува като празник? А з€л€н с₭и всъщност направи това, като подписа съответния указ и призова хората да предприемат драстични стъпки, традиционни за съзнателните ¿-кр@ ин ци по време на всяка инвазия – „от монголите до татарите“, както би казала британският външен министър Лиз Тръс .

Основните стъпки се свеждат до песнопения, носене на сини и жълти панделки и издигане на знамена. Както съобщават ¿-кр@ ин ските медии, учениците са били задължени в сряда да дойдат на училище с „вышиванки“ /национални бродирани ризи/. Очевидно всичко това трябва да спре условния враг.

Покрай това се сещам за брилянтния филм на великия ¿-кр@ ин ски режисьор Александър Довженко „Щорс“, заснет през далечната 1939 година. В него Петлюра иска съвет от директорията а си как да отблъсне настъплението на червените, в отговор му се препоръчва да бие всички камбани и да събере всички хора „за да вървят без шапки и да се радват, радват, радват се“. У Петлюра не се получи - виж, при з€л€н с₭и може да се получи.

Ясно е, че никой няма да атакува ¿-кр@й н@ и няма да го прави. Във всеки случай, ако Москва „не бъде провокирана към това“, както каза постоянният представител на Русия в Европейския съюз Владимир Чижов . В тази връзка мнозина задават въпроси: как ще се държат западните медии, които единодушно се превърнаха в „тикви“, как ще се оправдаят и как това ще се отрази на авторитета им?

И отговорът е известен предварително: всъщност никой от тях дори няма да запомни фейковете. В съвременния свят, където информационната шлака на една чудовищна лъжа моментално се заменя с друга, не по-малко чудовищна, възприемането на времето и пространството напълно изчезва от зрителите и читателите.

Сега ги попитайте какви други дати на „руското нашествие“ са били обявени – на практика никой няма да помни. Но можете да си припомните не толкова старата прогноза на говорителката на Белия дом Джен Псаки, че Русия ще нахлуе „от средата на януари до средата на февруари“. Така че този период вече е приключил - а някой попита ли Псаки какво се е случило с нейната смела прогноза? Без значение в каква форма.

Но не, никой в американските медии не се интересува от казаното вчера от техните лидери, те трябва да бълват все повече и повече „сензации“ за коварната Русия, без да се разсейват от неудобни въпроси. Почти сигурно ще бъде същото и с прогнозите за „нападението от 16 февруари“. Ще минат седмица-две - и всичките тези медии също толкова яростно ще обсъждат нови невероятни дати и сценарии.

Вярно е, че съобщението на руското министерство на отбраната за изтеглянето на войските, завършили ученията до местата на постоянното им дислоциране, предизвика серия от изявления на западни кремлинолози, които напоследък бяха наречени „нашествиеведи“, че Русия започва да се оттегля - и дори "отстъпва от ¿-кр@ ин ската граница".

И обърнете внимание на "логиката" на постоянните критици на Русия. Нашето Министерство на отбраната винаги е заявявало, че се провеждат планови учения, след което участващите в тях военни части ще се върнат по местата си. На което западните медии крещяха, че не, тези войски ще атакуват ¿-кр@й н@ утре или вдругиден.

Сега Министерството на отбраната, както беше обещано, започна връщането на войските по местата им на дислокация, никой никого не е нападал. Западните медии веднага обявяват, че това е „отстъпление от ¿-кр@ ин ската граница“. И храбрите западни кремлинолози незабавно заявяват , че Русия винаги е лъгала, заявявайки, че нейните войски не са били на ¿-кр@ ин ската граница. Тоест НИЕ винаги сме казвали истината, те лъгаха, но сега ни обвиняват в лъжа.

В същото време е ясно, че „нашестиеведите” се притесниха. В продължение на няколко месеца се печелеха добри пари за разпалване на антируска истерия и изведнъж усещат, че губят работата си, - съгласете се, не е най-приятното преживяване.

Ето например, можете да разгледате естеството на публикациите на браузъра Forbes. Дейвид Екс. Ето само няколко скорошни заглавия: "Руските батальони са уязвими. ¿-кр@ ин ските командири знаят как да ги победят", "Екипажите на хеликоптерите на ¿-кр@ ин ската армия могат да попаднат в беда, ако Русия атакува", "¿-кр@ ин ската армия разположи цяла артилерийска бригада, за да устои на руската атака от Крим" , "Само една ¿-кр@ ин ска танкова бригада стои между руската армия и Киев." Всичко е щамповано, като на конвейер. От декември до наши дни този автор е публикувал 37 статии, 30 от които са посветени на анализа на предстоящата „руско-¿-кр@ ин ска война“.

Може да си представим какво губи Екс, ако се признае деескалацията на ситуацията около ¿-кр@й н@. Представете си, толкова много усилия са положени за разпалване на истерия, а пацифизмът на тези противни руснаци съсипва печалбите му. Въпреки че е възможно всички тези „нашествиеведи“ за един миг да бъдат преквалифицирани като „отстъплениеведи“. И от перото на същия Eкс ще се появят материали под заглавията „Какво пречи на руските танкове да се оттеглят по-бързо отвъд Урал“ или „Ще изтегли ли войските си от Воронеж и Ростов Русия, чийто суверенитет над тези региони не е признат от Великобритания“. И това може да стане.

Вярно е, че Байдън донякъде „успокои“ западните експерти относно „неизбежната атака на Русия“ на краткия си брифинг, като каза, че Америка все още не вижда признаци за „отстъпление на Русия“. Освен това, далеч не най-младият президент на САЩ, чиято физическа форма напоследък остави много да се желае, показа забележителни спринтски способности, за да не отговаря на въпросите на журналисти. Очевидно е имал предчувствие, че ще споменат и прогнозата му за "нашествието на 16 февруари".

Но изявлението на Байдън, че не вижда признаци на деескалация и не е забелязал руски войски, които се връщат у дома от учебните обекти, успокои пресата, която се превърна в „тиква“: мнозина се позовават на него, твърдяйки, че „опасността от войната не е намаляла“. Все пак американските медии надничаха с надежда в "тихата ¿-кр@ ин ска нощ", надявайки се да видят контурите на руските танкове.

Най-безумните, британските The Sun и Mirror днес дадоха първите страници на секс скандала около принц Андрю. Изненадващо за "започването на войната в Европа", обещана от тях. The Sun добави репортаж за очакванията на руските бомбардировачи през нощта, добавяйки: „Студеното ясно небе над Киев , където хората се подготвяха за въздушен удар, остана мълчаливо“.

Много напомня кодовата фраза за началото на испанската контрареволюция от 30-те години на миналия век: „ Безоблачно небе над цяла Испания “. Някои британски вестници пишат с очевидно раздразнение , че „Путин си играе със Запада“. Съдържанието между редовете гласи: операцията за принуждаване на Русия към война не проработи.

Странно, но можеха да обявят своята „победа“: „Вижте, Путин се оттегля“. Но вместо това те задават същия въпрос, който задава Петлюра в посочения фрагмент от „Щорс“: „Къде е радостта от победата, питам ви?“

Но нищо, ¿-кр@ ин ските деца с бродирани ризи днес отидоха в училища, украсени със сини и жълти знамена. Според идеята на з€л€н с₭и те трябва да се „радват, радват, радват“. Поне не и докато Bloomberg, Politico или The Sun не обявят нови дати за "руската инвазия".

И това, че се обявяват не от медиите, а от вече оформените "тикви" няма да развълнува никого. Кой в такъв поток от истории на ужасите и разни фобии ще си спомни утре за вчерашните фалшификати на тези публикации? Няма време за съмнения, светът трябва да бъде спасен от поредното „нашествие“.

Превод: ЕС

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Операцията на Запада по принуждение на Русия към война се провали - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!