Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Newsweek: Русия е пленила тайно американско военно оборудване

/Поглед.инфо/ Русия е заловила секретно американско оборудване от атомна подводница от клас Вирджиния, за която се твърди, че е действала в териториалните води на страната, според репортаж на базирана в Москва информационна агенция.

Агенцията Avia.pro съобщи във вторник, че Русия е получила това, което агенцията определи като сонарно устройство за противодействие, което подводницата на ВМС на САЩ е изоставила, когато е напуснала района

Репортажът идва на фона на напрежението по границата между Русия и ¿-кр@й н@, след като САЩ многократно предупреждават, че руските сили може да са готови да нахлуят в страната.

ВИДЕО: https://www.newsweek.com/russia-captures-secret-u-s-military-equipment-report-1679687

Съобщава се, че устройството е открито край остров Уруп във веригата Курилски острови. Новинарската агенция твърди, че американската подводница е изстреляла устройството, след като руските сили са използвали оръжие срещу подводницата.

Ерик Пахон, говорител в офиса на министъра на отбраната, каза пред Newsweek в изявление в сряда:

„Както казахме в събота, руските твърдения за предполагаемо военноморско взаимодействие в Тихия океан са неверни. Тези допълнителни твърдения са глупости и дезинформация. "

Русия заяви на 12 февруари, че един от нейните военноморски кораби е прогонил американска подводница, действаща в териториалните води на страната в Тихия океан, след като подводницата е отказала заповед да изплува.

Съобщава се, че подводницата е била забелязана близо до мястото на военноморско учение на руския Тихоокеански флот. Инцидентът е станал близо до Уруп на Курилските острови.

Руското министерство на отбраната заяви в изявление в събота, че „екипажът на фрегатата на Тихоокеанския флот „Маршал Шапошников“ е използвал подходящи средства.

„Американската подводница използва самоходен симулатор, за да раздели изображението на целта на радарни и акустични средства за управление на две части и се оттегли от руските териториални води с максимална скорост“, казаха от министерството.

Министерството на отбраната каза още, че аташето по отбраната на САЩ в Москва е било „привикано“ заради „нарушението от подводницата на ВМС на САЩ на държавната граница на Руската федерация“.

Министерството на отбраната на САЩ отрече твърдението, че американска подводница е действала в руски води.

„Няма истина в руските твърдения за нашите операции в техните териториални води“, каза в изявление капитан Кайл Рейнс, говорител на Индо-тихоокеанското командване на САЩ.

„Няма да коментирам точното местоположение на нашите подводници, но ние летим, плаваме и работим безопасно в международни води“, каза Рейнс.

Президентът Джо Байдън обеща във вторник, че ще „събере света“, ако Русия нахлуе в ¿-кр@й н@.

„Ако Русия атакува ¿-кр@й н@, тя ще бъде посрещната с огромно международно осъждане“, каза президентът в Белия дом.

„Светът няма да забрави, че Русия избра ненужната смърт и унищожение. Нахлуването в ¿-кр@й н@ ще се окаже самонанесена рана", заяви американският президент.

Байдън каза също, че САЩ не са успели да потвърдят, че Русия изтегля част от войските си от ¿-кр@ ин ската граница към техните бази.

„Фактът, който остава в момента е, че Русия има повече от 150 000 войници, които обикалят ¿-кр@й н@ и Беларус и по границата с ¿-кр@й н@“, каза президентът.

Превод: СМ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Newsweek: Русия е пленила тайно американско военно оборудване - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!