Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нарушено е въздушното пространство на България, испанските изтребители гонят два чужди самолета

Кадър ВВС

Два испански Юрофайтер-а са били вдигнати днес по тревога срещу нарушители на въздушното ни пространство.

Новината съобщиха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и испанският командир Хесус Саласар. 

Чуждите самолети са били засечени в източната зона над Черно море. Испанците не са успели да ги идентифицират, тъй като са се оттеглили бързо, предаде "24 часа".

Двамата нарушители не са идентифицирани, но са влетели източно над Черно море.

Испанските изтребители не са успели да осъществят визуален контакт с тях, когато са пристигнали на място, защото те вече са се били изтеглили.

"Имаше въздушна активност на границата на нашета отговорна зона – в източната й част. Времето бе мъгливо и нашата двойка изтребители /МиГ-29/ не можа да излети – излетяха испанските", обясни началникът та отбраната адмирал. Ефтимов, цитиран от Марица.

От днес съвместно испанските и българските ВВС охраняват въздушното ни пространство.

Два изтребителя Юрофайтер и два МиГ-29 бяха сертифицирани на церемония в авиобазата край Пловдив. Те ще изпълняват задачи по охраната на въздушните ни граници до 31 март. След това се очаква да пристигнат бойни самолети от Нидерландия. Командващият ВВС ген. Димитър Петров заяви, че ще направят всичко възможно да бъде използван максимално ресурсът на нашите МиГ-ове, докато дойдат закупените от САЩ F-16. "Необходимо е да бъдат осигурени средства за резервни части на нашите изтребители, за да могат да изпълняват своите задачи", обясни ген. Петров.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Нарушено е въздушното пространство на България, испанските изтребители гонят два чужди самолета

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!