Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Исус от Айтос намери и върна портмоне с пари

СЕНЗАЦИЯ! Бойко от Банкя "намери" 240 милиона в КТБ и НЕ иска да ги върне. Гешев НЕ иска да го подсеща… (2 ВИДЕА)

Кадър: БТВ

Дете на 14 години, което живее с осем братя и сестри в дом без ток, намери и върна портмоне с пари и дебитна карта. Исус Христов занесъл намереното в полицията, а случката е от края на януари, съобщава bTV.

Трогнати от безкористната постъпка на седмокласника от Айтос, негови съграждани връщат жеста към семейството му. Вчера Исус е имал рожден ден, а няколко студенти са го завели в сладкарница и са му купили първата торта в живота му, както и обувки.

„Намерих портмонето, отворих го, отидох до магазина и казах, че съм намерил пари. Те ми казаха да отида да го дам в полицията и го направих”, разказва Исус.

„Може би освен чувството на дълг, което явно има в него, другата причина е, че 10 дни преди да намери тази сума колега от Детска педагогическа стая в РУ – Айтос го е видял, че е без обувки и му е купил такива. Говорили са с него и явно това е повлияло в него, има доверие в полицейските служители и първата му мисъл е да предаде парите. Семейството живее изключително бедно и тази сума би им помогнала изключително много, въпреки всичко той ги връща и за което ще бъде отличен от нас”, разказа старши комисар Калоян Калоянов от ОДМВР – Бургас.

От полицията са му подготвили грамота, а по време на тържеството, специално в негова чест, фондация от Бургас също е подготвила изненада за него.

„Исус е изключително добро и умно дете, много е обичан и уважаван от съучениците си. Гордеем се, че е наш ученик”, заяви директорът на ОУ „Атанас Манчев“ Дора Георгиева.

Семейството има нужда от хранителни продукти и дрехи. Училището ще му поднесе благодарствена грамота и подаръци.

Мечтата на 14-годишният Исус е да стане полицай.

Връзката между здравето и морала

Нравствеността е най-доброто лекарство и рецепта за решаване на всички болести и бедствия

Източник/ци: Petel.bg - новини - Исус от Айтос намери и върна портмоне с пари

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!