Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Глобалистите са на кръстопът - Байдън попадна в цугцванг

/Поглед.инфо/ За действащия президент на САЩ Джо Байдън ситуацията не се нарежда толкова лесно. Така е и при всички глобалисти. Те попаднаха в безизходица. На първо място рискуват лично Байдън и Демократическата партия. Твърде много глобалистите се заиграха с левия либерализъм.

Но всичко по реда си.

САЩ са основната крепост на глобалистите. Това е страната, която те използват като трамплин за установяване и поддържане на еднополюсен свят. В момента те се опитват да създадат ляволиберален свят. Вече обаче е ясно, че това няма да стане.

Както и да е, глобалистите се интересуват от контрол над Съединените щати и в частност над Федералния резерв, който им осигурява ресурси под формата на доларови емисии.

Прокарването на зеления дневен ред и едновременният контрол на Съединените щати обаче изиграва жестока шега. Един от основните инструменти за налагане на зелената програма е поддържането на високи цени на традиционните енергийни източници. Натискът върху Русия (както и върху другите „ресурсни“ държави) се дължи, наред с други неща, и на постигането на тази цел. Те трябва да доближат (и по-добре - да изравнят) цената на традиционното и зеленото генериране на енергия.

Трябва обаче да се разбере, че глобалистите, подобно на противопоставящите им се групи, нямат централизация и единен център за вземане на решения. За по-добро разбиране нека анализираме „нашите“ системни либерали, които са на практика проводници на глобалисткото влияние на територията на Русия.

Теоретично Чубайс е по-високо в йерархията на системните либерали от Кудрин и дори Силуанов. Но може ли да каже на шефа на съвместното предприятие или на шефа на Министерството на финансите какво да прави? Разбира се, че не. Чубайс може да посъветва, да се опита да оказва натиск, но крайното решение ще бъде с Кудрин и Силуанов.

Ето защо постоянно пишем за възникващи блокове (Силуанов-Набиулина, Кудрин-Силуанов, Кудрин-Хуснулин), когато системните либерали се комбинират за решаване на конкретни проблеми. Да, те имат една-единствена ляво-либерална глобалистка идеология, която неотклонно следват. Но при обсъждането как да се приложим на практика започват различията. Няма единен център за вземане на решения.

Същото се случва и от другата страна на океана. В момента Джо Байдън и част от Демократическата партия се интересуват от рязък спад на цените на петрола. Причината е проста – покачването на цените на бензина в САЩ и в резултат на това катастрофалното падане на рейтинга на Байдън преди междинните избори за Конгрес (предстои да се проведат през есента). В момента рейтингът на подкрепата на Байдън е паднал до 39%, докато антирейтингът е нараснал до 55%. Разбира се, на този фон демократите ще бъдат победени на изборите.

Те смятат, че в момента е възможно леко да се забави зелената програма чрез понижаване на цените на петрола. В крайна сметка, ако глобалистите не задържат САЩ (поне 2-4 години), това ще доведе до по-сериозни последици. Това, което Байдън може да направи – да разпродаде петрол от запаси – няма да свърши работа. Цените не падат. Оттук и желанието на тази част от глобалистите за постигане на консенсус в преговорите с Иран. В този случай около 1,5 милиона барела (на ден) петрол ще се излеят на световния пазар.

Въпреки това радикалната част от глобалистите, които се преместиха в Лондон, се опитва да развали сделката. Те смятат, че левите либерали нямат време да чакат и да отлагат зелената програма, тъй като силата на Китай расте и краят на системата от Бретън Уудс може да дойде почти всеки момент. А „загубата“ на Съединените щати за няколко години не е толкова страшна, тъй като МВФ все още остава в ръцете на глобалистите. Освен това за републиканците ще бъде трудно да установят контрол над Федералния резерв.

В същото време републиканците, ръководени единствено от собствените си политически интереси, възнамеряват да блокират сделката с Иран в Сената. Те виждат как рейтингите на Байдън отиват по дяволите и разбират, че ако нищо не се промени, тогава ще спечелят убедителна победа на изборите.

Като цяло ситуацията се развива доста интересно. Всичко това е на една ръка разстояние. Основното нещо е да не пропускаме възможността за пореден път, а да се възползваме от възникващата конюнктура.

Превод: В. Сергеев

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Глобалистите са на кръстопът - Байдън попадна в цугцванг - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!