Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мария Захарова: Западът "измами, из н@сили и разпъна ¿-кр@й н@"

/Поглед.инфо/ Твърденията на Запада, че Москва е на път да нахлуе в ¿-кр@й н@, са само част от фалшивата реалност, която той се опитва да продаде на света, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в ексклузивно интервю за RT във вторник. Тя каза, че най-голямата жертва на този процес е самата ¿-кр@й н@, която страда, защото САЩ я привлякоха в своите игри, което само засилва егоистичните интереси на Америка.

Захарова също така сподели своите мисли за политическата криза със Запада, натиска срещу RT DE в Германия и други важни въпроси. Ето основните изводи от нейното интервю:

Русия няма да търпи "западните лъжи"

Що се отнася до отразяването на Русия, западните медии се движат в крачка с целите на съответните си правителства, набирайки обществената подкрепа за по-голяма конфронтация, каза Захарова. Това е очевидно „координирана кампания“, предназначена да заблуди хората, за разлика от това, което се случи във филма „Wag the Dog“.

Един от най-фините скорошни примери, цитирани от руския дипломат, е историята за „уж обикновена“ ¿-кр@ ин ска майка на три деца, която си купила пушка и военно оборудване, за да се пребори с руските войски. Това беше съобщено тази година от множество западни издания.

Жената всъщност се е присъединила към така наречените сили за териториална самоотбрана на ¿-кр@й н@ през 2020 г., много преди настоящата ескалация, според ¿-кр@ ин ската версия на германската държавна телевизия Дойче веле. Има доказателства, че тя е била активна в ¿-кр@ ин ските националистически среди от години. Но тези подробности от нейната биография не бяха съобщени на западните читатели.

Потокът от едностранна и често противоречива информация, подавана на публиката, „е пълна лудост“, каза Захарова. Подобно насищане на новини с подмятания и фалшификати е било използвано много пъти в миналото, като например когато САЩ се подготвяха за инвазията в Ирак през 2003 г. или бомбардировките в Либия през 2011 г., добави тя.

„Западното общество може би е свикнало с този вид медийни шеги", отбеляза говорителката на руското МВнР.

"Те вероятно осъзнават какво се случва и смятат, че нищо не може да се направи за тази измама в глобален мащаб, но ние не сме съгласни. Не искаме да живеем в царство на изкривени огледала. Няма да се примирим с тези безкрайни лъжи“, каза Захарова.

Западът превръща ¿-кр@й н@ в жертва за собствена изгода

Най-голямата жертва на настоящото противопоставяне между САЩ и Русия за ¿-кр@й н@ е самата ¿-кр@й н@, каза руският дипломат. Страната беше обект на заговор за преврат, чиято крайна цел беше да откъсне страната от Русия, каза тя.

Това възпрепятства опитите на Москва за икономическа интеграция с нейните постсъветски съседи и да „направи невъзможно нормалното енергийно сътрудничество“ между Русия и нейните европейски клиенти.

Вашингтон е очевидният победител в ситуацията, каза Захарова. Това забави неговия конкурент Русия. Той също така създаде възможности за своя втечнен природен газ „чрез политическо изнудване“. И успя да продължи военните си интереси на континента, включително на ¿-кр@ ин ска територия, аргументира се тя.

Междувременно ¿-кр@ ин ците се оказаха по-бедни и по-малко сигурни, противно на обещаното им, добави служителят.

„[Западните подстрекатели на ¿-кр@й н@] я измамиха, изнасилиха я и след това я разпнаха“, каза Захарова.

„Изобщо не ги интересува какво се случва с ¿-кр@ ин ския народ", заяви тя.

Руският служител подчерта, че въпреки често саркасичните й забележки за случващото се в ¿-кр@й н@, „дълбоко в себе си“ тя „искрено съжалява“ за това как страната беше наранена от игрите на Вашингтон.

Единството на НАТО е мит

САЩ запазват същото „егоистично“ отношение към някои от най-близките си съюзници, като Германия, посочи Захарова. Според нея Вашингтон е извил ръцете на Берлин, за да забави и потенциално да отмени газопровода „Северен поток 2“, използвайки тактиката на „плашенето с Русия“.

Възпрепятстването от страна на Германия на RT DE, който е братският канал на RT на немски език, заедно със стремежа на САЩ да запазят западния контрол върху обществения дискурс, навреди на отношенията на Берлин с Москва, твърди служителят.

Берлин на практика забрани излъчването на руския канал в Германия, твърдейки, че лицензът му, издаден от Сърбия, не е валиден в страната. В интервюто Захарова каза, че това просто не е вярно.

След като не успя да разреши ситуацията, Москва изгони Дойче веле в отмъщение, но е готова да деескалира, ако Германия се съгласи, каза дипломатът. Позицията на Москва се свежда до руска поговорка, която по същество означава „получаваш това, което даваш“.

Пренебрежителното отношение на Вашингтон към Германия беше очевидно в начина, по който някои американски посланици в страната нареждаха на германски служители по време на своя мандат, каза Захарова. Тя посочи за пример Ричард Гренел, който служи при бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

„Защо Берлин позволява на САЩ да разговарят с него по този начин", запита се тя.

"Е, вероятно присъствието на американски войски в Германия е фактор“, предположи още Захарова.

Страни като Русия и Китай не допускат такова неуважение, което може да обясни защо САЩ са в противоречие с тези нации, добави тя.

Но американската арогантност и егоизъм са това, което подкопава институциите, които обслужват техните интереси, като НАТО. Вашингтон трябва да прилага лостове всеки път, когато съюзнически държави се противопоставят на неговия дневен ред, както когато Франция и Германия отказаха да участват в инвазията в Ирак.

„Когато се говори за някакво единство, това е мит, който ни продават", категорична бе тя.

"Дори там, където това единство действително съществува, то се постига чрез принуда и изнудване – икономическо, финансово, понякога дори хуманитарно – от Големия брат“, каза служителката.

„Това не е единство на съмишленици, на другари, на партньори. Това е единство чрез сила", заключи Захарова.

Превод: СМ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Мария Захарова: Западът "измами, изнасили и разпъна ¿-кр@й н@" - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!