Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Във Франция нарекоха „агресор“ НАТО, а не Русия

/Поглед.инфо/ САЩ загубиха доминиращата си позиция на световната сцена и сега се опитват да използват ситуацията около ¿-кр@й н@ в своя полза. Това мнение сподели лидерът на партия „Непокорена Франция“ Жан-Люк Меленшон в телевизионния канал „ Франс 2 “.

„В настоящата кризисна ситуация САЩ не могат да решат кого да считат за основен противник – Китай или Русия <...> И какво правят щатите в крайна сметка? Те искат ¿-кр@й н@ да бъде приета в НАТО. Ние, французите, не сме заинтересувани от това“, каза политикът.

На въпрос на журналист кого смята за агресор, НАТО или Русия, Меленшон отговори: „НАТО, без съмнение“.

Той отбеляза също, че Русия придвижва войски на нейна територия, докато НАТО се опитва да предотврати това, противно на международния правен ред.

Фактът, че алиансът е разположил ракети и системи за противоракетна отбрана в Полша кара Русия да се чувства в опасност и да възприема това като агресия, обясни депутатът.

В случай на победа на предстоящите президентски избори, Меленшон обеща да се "подпише" под гаранции, че няма да разполага сили на НАТО в ¿-кр@й н@ .

През последните месеци отношенията между Русия и Запада станаха още по-напрегнати. Вашингтон и Брюксел обвиняват Москва, че подготвя "инвазия в ¿-кр@й н@" и изтегля руските войски към границата със съседната държава. Джо Байдън каза снощи на други западни лидери , че „Русия ще започне физическа офанзива още на 16 февруари“. Събеседниците на президента обаче бяха скептични към американското разузнаване, пише в. Политико.

На този фон НАТО засилва присъствието си близо до руските граници. Вчера стана известно, че САЩ допълнително прехвърлят 3000 войници в Полша и изпращат четири есминеца в Европа.

В Русия отхвърлят всички твърдения и напомнят, че Киев не спазва Минските споразумения: ¿-кр@ ин ските власти са концентрирали половината от личния състав на армията близо до линията на съприкосновение и стрелят по милициите със забранени оръжия.

Кремъл и външното министерство многократно са отбелязвали, че целта на приказките за „руска агресия“ е да се изгради чуждестранна групировка близо до руските граници. Те също така обясниха, че основната причина за ескалацията са действията на САЩ и алианса, които напомпват ¿-кр@й н@ с оръжие, като по този начин я тласкат към военни авантюри.

Превод: ЕС

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Във Франция нарекоха „агресор“ НАТО, а не Русия - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!