Русия: Ядрена подводница на САЩ влезе в руски води

Поредно напрежение по оста Русия - САЩ, този път по вода.

Американска подводница от типа "Вирджиния" беше открита в района на Курилския остров Уруп в териториалните води на Русия. Изискванията за изплуване не бяха изпълнени, но след използването на "подходящи средства" тя напусна, съобщи Министерството на отбраната на Русия.

Американска ядрена подводница проникнала в руски териториални води и била прогонена от фрегата с "подходящи средства", съобщи руското министерство на отбраната.

„В съответствие с указанията за защита на държавната граница на Руската федерация в подводна среда, екипажът на фрегатата на Тихоокеанския флот "Маршал Шапошников" използва съответни средства. Американската подводница използва самоходен симулатор за радвояване на целта на уредите за радиолокационен и акустичен контрол и с максимална скорост напусна териториалните води на Руската федерация“, пише в съобщението, цитирано от ТАСС.

Министерството  допълни, че на 12 февруари в 10:40 ч. московско време в района на планираното учение на силите на Тихоокеанския флот в териториалните води на Руската федерация в близост до остров Уруп на Курилския архипелаг е открита подводница от типа "Вирджиния" на ВМС на САЩ. "В режим на звукоподводна комуникация бе изпраътено съобщение до екипажа на чуждестранната подводница на руски и английски: "Вие сте в териториалните води на Русия. Веднага изплувайте на повърхността!" Екипажът на американската подводница пренебрегна искането на руската страна", посочва министерството, пише Сега.

Американският военен аташе бил извикан в Министерството на отбраната в Москва във връзка с инцидента.

Отряд от кораби на Тихоокеанския флот продължава планираните учения, включително наблюдение на подводната среда с цел предотвратяване на нарушения на държавната граница на Руската федерация, пише vtorifront.bg.

Атомните подводници с ракетно-торпедно въоръжение (PLAT) от клас "Вирджиния" са на въоръжение във ВМС на САЩ от 2004 г. Водоизместимостта на кораба е около 7925 тона, средната скорост е повече от 25 възела. Въоръжението на подводницата включва ракети "Томахоук" в различни конфигурации и торпеда.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Русия: Ядрена подводница на САЩ влезе в руски води - Petel.bg

Фрегата "Маршал Шапошников" изгони американска подводница от Курилските острови - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!