Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За 57 дни на власт Петков е бил повече в парламента от Борисов за 12 г.

.

За 57 дни на власт премиерът Кирил Петков е бил повече пъти Народното събрание от своя предшественик на поста Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ не само не се отчиташе пред депутатите, а неговите народни представители с всевъзможни процедурни хватки го отърваваха от това да се яви в пленарна зала и да отоваря на въпроси.

Днес Петков за пореден път е на изслушване в парламента. Каквито и проблеми да има с настоящия кабинет и колкото и критики да се отправят към новите управляващи, едно трябва да се признае - управлението на държавата се върна там, където му е мястото - в Народното събрание.  

За 12-те си години на власт Бойко Борисов изпразни от съдържание чл. 1 от Конституцията на страната, а именно, че България е парламентарна република. Особено през последните си години на власт лидерът на ГЕРБ създаде впечатление, че държавните решения се вземат еднолично и никой, дори народните представители, не могат да потърсят сметка за тях. Парламентът се бе превърнал в “гумен печат” на изпълнителната власт, а дебатите изобщо отсъстваха.  

За нормалилзирането на политическото говорене и изобщо политическата среда у нас започна да свидетелства още 45-тото Народно събрание. Макар да имаше кратък живот, в него влезе широка палитра от формации, а търкания между тях не липсваха. Това продължи в 46-тия парламент, а в момента е ежедневие по време на заседанията.  

Дебатът е жив. Контролът на изпълнителната власт - също. И ако все още не можем да припишем други големи успехи на новите властници, то този си струва да бъде споменат. Остава да видим какво ще направят с обещанията си - за съдебна реформа, борба с корупцията и просперитет. Работата, която ги чака, не е никак малко. А времето минава. 

Джесика Вълчева

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: За 57 дни на власт Петков е бил повече в парламента от Борисов за 12 г.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!