Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Продължава газенето на закона

May be an image of 1 person, standing and indoor

Елена Гунчева

ПРОДЪЛЖАВА ГАЗЕНЕТО НА ЗАКОНА

Пореден парламентарен абсурд днес сътвориха от коалицията на МОЛ-а. След като обещаха върховенство на правото, прозрачност и демокрация, днес за пореден път от позиция на силата прегазиха с калните си ботуши и детски камиончета Конституцията и Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. И то в полза на богоизбрания Лорер и семейство. Преминаването на агенция от Нинова към Лорер и съответно милиардите за разпореждане, депутатите от ПП го проспаха. Принципно имат навика да се мотат като заблудени хайвани по коридорите или в барчето и да ги привикват като магарета на ясла, когато трябва да се гласува. Някой път май и не знаят какво точно гласуват.

May be an image of 6 people and text

След като първият път не им стигнаха гласовете да прехвърлят тлъстият кокал от икономиката към Лорер, прегласуваха законопроекта и се оказа, че няма кворум, тоест, закона не е приет. Според правилника може да се гласува само два пъти. Ако не стане - след три месеца пак го внасят и на втори опит. Да, ама не!

Мислех си, че няма по-нагли в погазването на законите от ГЕРБ. От два месеца с очите си виждам, че можело и дъното да се дълбае от носителите на промяната. Арогантното налагане със силата на мнозинството на скандални гласувания за разпределяне на порциите потресе всички. Не знам дори дали да коментирам ломброзианският им депутат, който излезе с детска количка на трибуната да онагледява изказванията си. Същият, който ни нареше фашисти и показа среден пръст в залата. Иска ми се депутатите от коалиция МОЛ да вземат някакви мерки за ощетените ментално сред тях. Или да им спрат субстанциите!

May be an image of 2 people and text
Васил Василев

Всъщност промяната се оказва единствено преразпределяне на порциите и местата около трапезата! С активното участие на социалистите, обхванати от абстиненция за власт. Все си напомням, че който е влязъл в коалиция с тях, повече място в политиката не е видял, ама да видим. Не дали, а кога.

Елена Гунчева

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!