Кирил Петков след разпита: Не сме доволни от Гешев, не ни е страх от никого...

Никой не е над закона, прокуратурата трябва да се занимава с казуси от голямо обществено значение, коментира пред журналисти премиерът

Обществото и правителството не са доволни от резултатите на прокуратурата. Надявам се, че предоставените от мен данни ще фокусират прокуратурата. Иван Гешев не е в списъка ми. Не сме доволни от него като извършената от него крайна дейност и цялото общество би се радвало да получи оставката му. Това заяви пред журналисти премиерът Кирил Петков след разпита му в прокуратурата.

"Много се надявам след като министър-председателят внесе имена, прокуратурата да даде всичко от себе си. Обществото очаква справедливост, прокуратурата да си свърщи работата. Голяма въпросителна поставяме пред това, дали главният прокурор си е вършил както трябва работата до този момент. Досега не е имало премиер, който да казва тези имена, които посочих, не ни е страх от никого. Никой не е над закона, прокуратурата трябва да се занимава с казуси от голямо обществено значение", коментира още той.

На влизане в прокуратурата министър-председателят заяви пред журналисти, че носи папка с 19 имена на хора, които, по думите му, имат влияние както върху криминални, така и върху икономически престъпления.

Поводът за разпита e срещата на министър-председателя с главния прокурор Иван Гешев миналия петък, когато Петков е посочил имена и прякори на хора, които според него са в основата на икономическата и криминалната престъпност в страната, но срещу тях не са предприети действия за търсене на наказателна отговорност.

В 15.00 ч. на разпит е призована и Лена Бориславова - началник на кабинета му, която също е присъствала на срещата с Гешев.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Кирил Петков след разпита: Не сме доволни от Гешев, не ни е страх от никого ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!