Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бурни сцени в парламента на Словакия заради военен договор със САЩ

Бурни сцени се разиграха вчера на специално заседание на словашкия парламент, посветено на спорен военен договор със САЩ, предаде ДПА. Министърът на отбраната вече подписа договора миналата седмица във Вашингтон, но двете социалдемократически опозиционни партии и десните екстремисти го отхвърлят. Споразумението позволява на САЩ да засилят военното си присъствие в страната, уточнява БТА.

Бурни сцени в парламента на Словакия заради военен договор със САЩ

Снимка: АП 

В началото на дебатите в парламента крайнодесни депутати блокираха със словашко знаме трибуната на оратора, за да попречат на консервативния министър на отбраната Ярослав Над да говори. Когато двама депутати от съуправляващите либерали застанаха с ¿-кр@ ин ско знаме пред политиците, блокирали трибуната, последните ги заляха с вода. В последвалата суматоха други крайнодесни депутати изтръгнаха ¿-кр@ ин ското знаме от либералите и свалиха маската от лицето на един от тях.  

Заседанието, което продължи до вечерта, се наложи да бъде прекъсвано неколкократно заради викове и други прояви на недоволство.  

Днес депутатите трябва да гласуват договора. Споразумението позволява на САЩ да засилят военното си присъствие в страната от ЕС, която граничи с ¿-кр@й н@, по-специално чрез разширяване на две военни летища.  

Министърът на отбраната Над вече подписа миналата седмица във Вашингтон и го изтъкна като гаранция за сигурността на Словакия. Двете социалдемократически опозиционни партии и десните екстремисти обаче го отхвърлят. Сделката трябва да бъде одобрена от законодателния орган, за да влезе в сила. 

През януари Главната прокуратура също се обяви против договора, като заяви, че той е формулиран едностранно в полза на САЩ и противоконституционно ограничава държавния суверенитет на Словакия. 

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Бурни сцени в парламента на Словакия заради военен договор със САЩ | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!