Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За телевизиите Борисов не е свален, не е загубил избори и още е премиер – Виц или не, най-трудно, се сваля Борисов

May be an image of 1 person and text

Иван Бакалов, журналист Ivan Bakalov

Снощи телевизиите стигнаха върха. Би Ти Ви пусна в новините как Борисов разказва виц пред партийния си актив. Всички телевизии отразиха с обилни репортажи обиколка на Борисов по гaзови трасета, магистрали, села и паланки.

Що да пуска селфи с джипката само от Севда тв, като може да покани националните телевизии, те си идват сами на крак и правят по-професионално репортажи.

Както обяви Би Ти Ви в дългия си репортаж с Борисов - "той завърши изказването си с виц". И в новините го пусна как разказва вица:

- Кое се сваля най-трудно? - Умна жена, стар тапет, и Корнелия Нинова и Христо Иванов.

...

Виц или не, най-трудно, обаче, се сваля Борисов.

Такива жестове не са правили на никоя опозиция. Опозиция ли? За тях той още е управляващ. За телевизиите той не е свален, не е загубил избори и още е премиер.

Могат и да му направят и едно шоу да разказва вицове.

...

Има един принцип за свободата на пресата, завещан от бащите на американската демокрация. Съдия от Върховния съд на САЩ го е формулирал кратко: "Пресата трябва да служи на управляваните, не на управляващите" (The press was to serve the governed, not the governors - съдия Хюго Блек, делото на "Ню Йорк Таймс" срещу САЩ, 1971 г.).

Да погледнем как е у нас. Кой на кого служи?

Ако следваме този принцип - ето, националните телевизии (вече) не служат на управляващите. Но те не служат и на управляваните. Те служат на ...Борисов. Продължават да обслужват предишния управляващ. Те не са независими медии, критикуващи правителството, а са просто партийни партизани, защитават интересите на една партия, дори само на един политик.

Става дума за власт, която натрупа много пари и с тях купува отново власт, като се почне от гласове и се свърши с телевизии и преса.

Сговор, който напълно отговаря на определението мафия.

Facebook

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: За телевизиите Борисов не е свален, не е загубил избори и още е премиер.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!