Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Урсула фон дер Лайен унизи Радев, а на него не му пука – Путин ще го приеме!

В ЕС са недоволни от политиката, която води Румен Радев!

Урсула фон дер Лайен

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за пореден път показа, че предпочита управлението на Бойко Борисов, с когото постоянно демонстрираше близки взаимоотношения, отколкото това на Румен Радев.

Доказателството дойде, когато Лайен отказа среща с българския държавен глава. Причината е, че тя лично, а и повечето представители на ЕС са разочаровани от пасивното поведение на ген. Радев по казуса с ¿-кр@й н@, писа Tribune.bg.

Румен Радев не може да не се съгласи официално с НАТО, но той опитва да държи България встрани от целия проблем. Обяви, че няма да се допуснат американски бази у нас, което не се хареса на Запада, който очаква да може да атакува Русия именно от Балканите.

Президентът на България не се ползва с одобрението на всички в ЕС именно заради по-умерените си изказвания за Русия. В последните 5 години той беше сред малцината, които опитваха да убедят ЕС да не налага санкции на Русия, тъй като те са безсмислени и от тях ще пострада повече самата Европа.

Румен Радев е пасивен спрямо Русия, смята Западът

Освен това неотдавна Румен Радев нарече Крим “руски”, което е още една от причините Урсула фон дер Лайен да не го харесва. Тя е яростен защитник на ¿-кр@й н@, като днес обяви, че ЕС трябва помогне финансово на тази държава.

Лайен не се ползва със симпатиите на бъгларския народ. През 2020 г. по време на простестите тя дойде в България и се очакваше да съдейства за свалянето на Иван Гешев от поста главен прокурор. Вместо това заяви, че не е нейна работа да се меси във вътрешните дела на България.

Докато в ЕС акциите на Румен Радев падат, то в Русия продължават да гледат на него като на човека, който може да спаси българо-руските взаимоотношения. Владимир Путин дори го покани в Крим, за да се убеди с очите си, че е руски.

Ген. Радев се опитва да лавира между Великите сили, но това не се харесва особено на Запада, който очаква България да заеме крайна позиция и да отвори врати за своите западни партньори. Засега обаче българското правителство, под диктовката главно на Радев, не се изказва много крайно срщу Русия, което бе отбелязано и от посланик Митрофанова. Това до момента спасява България да стане мишена на Кремъл.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Урсула фон дер Лайен унизи Радев, а на него не му пука - Путин ще го приеме!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!