Следвайте "Буднаера" в Телеграм

France 2: Хиперзвуковите разработки на Русия бележат началото на нова надпревара във въоръжаването

/Поглед.инфо/ Разработвайки най-новите хиперзвукови оръжия, Русия изпраща ясен сигнал към света за началото на нова надпревара във въоръжаването, счита France 2. В арсенала на Москва вече можете да намерите ракетната система "Авангард", която може да порази всяка цел на планетата , както и ракетата „Циркон“, която не се вижда на радарите за ПВО.

В момента Русия разполага с поне два вида хиперзвукови оръжия. Първият е проектиран да носи ядрен потенциал и притежава способността за поразяване на всяка цел на планетата. "Авангард" - както го наричат - прилича на класическа балистична ракета с дължина 27 метра. В обтекателя на главата й обаче има планер, вид дрон с дължина 5 метра. Изстрелян от ракетата, този композитен планер може да лети със скорост до 27 000 километра в час в горните слоеве на атмосферата, защитаван от термична защита от нагретия до 2000 градуса по Целзий въздух.

Ако класическата ракета се издигне във въздушното пространство, и следва крива, която вражеската противовъздушна отбрана може да прогнозира, "Авангард" остава на по-малка височина. Може да се разгръща /завива/, да променя курса, така че точката на съприкосновение е невъзможно да се предвиди. Авангард съчетава феноменалната скорост на ракета с маневреността на дрон, което прави системите за прихващане безполезни. "Авангард" може да носи ядрен заряд, който е 130 пъти по-мощен от бомбата, хвърлена над Хирошима.

Русия също така е разработила и внедрила хиперзвукови ракети с по-малък обсег на действие като 11-метровия „Циркон“. Изстрелян от подводница или кораб, той е предназначен за потапяне на самолетоносачи или унищожаване на други цели, които се намират в радиус от хиляда километра. Съобщава се, че скоростта му достига 9 Маха, или 11 000 километра в час - достатъчно, за да образува облак от прегрят въздух, поради което е почти невидим на радар и оставя само няколко секунди за реакция.

НИКОЛА ШАТОНЬОФ, заместник-главен редактор, France 2: Дори Русия да крие точните възможности на своите оръжия, тя изпраща много ясно послание към света: започна нова надпревара във въоръжаването.

Превод: ЕС

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: France 2: Хиперзвуковите разработки на Русия бележат началото на нова надпревара във въоръжаването - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!