Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хърватският президент отказва да се извини на ¿-кр@й н@

/Поглед.инфо/ Бюрократи от Брюксел се подиграват на ¿-кр@й н@; Самият Киев трябва да говори с Донбас, а не да влиза в конфронтация с Русия, каза хърватският президент Зоран Миланович.

Миланович подчерта, че "¿-кр@й н@ е в плашещо положение по отношение на ЕС от осем години, който се отнася безотговорно към ¿-кр@й н@". Киев, каза той, "не е получил нищо от ЕС, а им бяха обещани милиарди и милиарди". Миланович отбеляза, че не иска да „обиди никого“ и че „не е нито враг на ¿-кр@й н@, нито приятел на Русия“. „Фактът, че те са корумпирана държава, е записано в докладите на ЕС“, каза той, цитира РИА Новости , позовавайки се на RTL.

Според Миланович ¿-кр@й н@ "има проблеми", които страната "трябва да започне да решава". По-специално, „със сепаратистите, които Русия не призна“, Киев трябва да „продължи преговорите, а не да пренебрегва факта, че там има преговарящи, които не са най-добрите момчета, но трябва да се говори с тях“.

„И да не следваш непрекъснато пътя на конфронтацията с ядрената и хиперзвуковата енергия – Русия, това не е Сърбия за теб. И който ги подтиква към това, той е опасен шарлатан, в Европа вече има достатъчно“, каза той и добави, че говори руски, следи от години ситуацията в ¿-кр@й н@ и няма „нито любов, нито омраза към нея“.

В същото време Миланович посочи, че „¿-кр@й н@ прославя „героите“ от Втората световна война, които бяха масови убийци на поляци и евреи“, например, Степан Б∀н д€ра. 

„Протести на Майдана, който имаше всички елементи на държавен преврат и свалянето на легитимно избраното правителство със сърдечната помощ на ЕС, Съвета на Европа и Вашингтон“, каза той. Според него „националните герои на част от ¿-кр@й н@ са толкова лоши, колкото Павелич (лидерът на Независимата държава Хърватия през Втората световна война)“. „Б∀н д€ра и неговият колега Роман Шушкевич, или както го наричат – на пощенски марки“, каза президентът на Хърватия.

Той отбеляза, че има сериозни проблеми, а когато става дума за страх и невроза, довели до сепаратизъм и Крим, тогава „на нещата трябва да се гледа по различен начин“. Според него „¿-кр@й н@ е тормозена от същите бюрократи от Брюксел, които тормозеха други държави“. Киев е "продадена мъгла, обещан е някакъв асоцииран статут." В същото време „по данни на ЕС страната е в много лошо положение, след като те бяха развити, а сега БВП на глава от населението е на нивото на Косово“. „Това ли е успехът на европейската и брюкселската политика?“ каза той.

Миланович също отговори на критиките от хърватския премиер Андрей Пленкович: „Нека Пленкович се извини. Той се държи като ¿-кр@ ин ски агент. И аз - като президент на Хърватия. Това е огромна разлика. Не се разбирах с руснаците. Никога не съм бил там на работно посещение, никога не съм пил кафе с руския посланик.

Миланович каза, че "няма да се извинява" и нарече Пленкович "обикновена пешка, която отива там, където не й е мястото". „Той направи това по времето на (бивш президент на Хърватия) Колинда Грабар-Китарович, която опита, когато ¿-кр@ ин ското правителство все още не беше толкова милитаристко, което е неразумно, това не е Сърбия, а Русия е от другата страна. Така че Грабар-Китарович се опита да изгради нещо с Русия в дипломатически тон, а Пленкович, напротив“, каза Миланович. 

Президентът смята, че не само той, но и хърватското правителство се е появило на страницата на "Миротворец". „Защото то (правителството) има твърде близки отношения със Съветския съюз, о, Боже, с Русия. Наскоро имаше и (външният министър Гордан) Гърлих-Радман, който навсякъде се представя като министър на външните работи и казва, че аз не представлявам държавата, а той я представлява. Дребен слуга на Пленкович, той беше в Москва с (руския външен министър Сергей) Лавров и покани (руския президент Владимир) Путин в Хърватия“, каза той, призовавайки ¿-кр@ ин ските власти да „изчистят екстремисткия уебсайт“.

Припомняме, Миланович каза, че в случай на военен конфликт в ¿-кр@й н@ страната му ще изведе всички свои военни от региона. В същото време той нарече политиката на САЩ и Джо Байдън "опасна", а ¿-кр@й н@ - корумпирана страна, която няма място в НАТО.

Пленкович увери, че правителството на страната  няма нищо  общо с тези изявления. Премиерът се извини на Киев за думите на президента и ги нарече глупости. Киев заяви, че „ изисква  от хърватския президент публично опровержение на тези изявления, както и неповтарянето им в бъдеще“.  Миланович  влезе  в базата данни на ¿-кр@ ин ския сайт „Миротворец“ като „анти¿-кр@ ин ски пропагандист“.

Превод: ПИ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Хърватският президент отказва да се извини на ¿-кр@й н@ - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!