Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Христо Иванов: Не съм врачка, но очаквам предсрочни избори

Христо Иванов: Не съм врачка, но очаквам предсрочни избори

В следващите три години трябва да се работи за полагането на основите на една нова България. Това заяви председателят на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов по време на националната конференция на партията за избирането на нов лидер.

Той настоя още да се дефинира начинът, по който се подхожда към местните избори, които ще бъдат проведени догодина. Христо Иванов очаква, че ще има и нови предсрочни парламентарни избори. "Не съм врачка, но натам вървят нещата", смята той.

Според него структурата на коалицията в момента води до проблеми, които предизвикват донякъде капсулация, неефективност на местни организации.

"Ние сме най-малките в коалицията, тя е много сложна и разнородна. Ние и БСП, представете си, сме в една категория. Коалицията не би била възможна и противоречи на нормалните закони на политическата логика, но тя е толкова сложна, че нейното развитие ще бъде част от промяната на българската политическа система. Нашата задача е да запазим физиономия и в тази политическа трансформация да гарантираме ценностите и ценностният код", настоя Христо Иванов.

Той допълни, че е подал оставка след последните избори, защото партията не е успяла да реагира адекватно на изключителния възел или букет от предизвикателства.

"ДБ е особена и за разлика от много други формации, обединението представлява трайна обществена прослойка, реални генерации от хора, които споделят общи ценности за развитие. Тук стои въпросът как да се превърне демократичната общност в племе към обществен авангард", акцентира Иванов.

Според него демократичната общност все повече трябва да се разтваря в по-голям контекст и да интегрира българските турци и българските мюсюлмани.

Ние сме се научили да бъдем малки и трябва да променим начина си на мислене, за да станем големи. Трябва да имаме много ясен вътрешен ценностен и етичен код, но трябва да можем да ги споделяме с различните хора, настоя Христо Иванов.

По думите му България се намира в окото на буря от трансформации. 

Промените се случват субективно, но въпросът е дали сме в състояние онзи баланс между рискове и възможности, които носят промени, да се наклони в полза на възможностите, коментира той.

Христо Иванов открои седем предизвикателства пред България за следващите години: устойчив икономически и технологически модел, съкращаване на рисковете от геополитическата ситуация, демографията като здраве, човешки капитал, като миграция и обрaзование, затваряне на големите "черни дупки" на публичните средства в енергетиката, социалната система, пенсионната система и здравноосигурителната система, състоянието на държавността и на политическия модел и въпросът за качеството на живот.

"Нашият политически модел е глупав, няма фантазия и не ражда идеи. Ние трябва по нов начин да погледнем на националния си бранд и това е отговорът на въпроса какво е България - шопската салата ли, Балкантурист ли? Нашият национален бранд трябва да е модернизиран и да носи амбиция и подкрепа. България трябва да стане другото име на надеждата", настоя Христо Иванов.

Интеграцията в ЕС и НАТО, промените в Конституцията, интеграцията в Шенген и еврозоната, българите в чужбина, обрaзованието и науката, културата и духовността, преоткриване на българските общини са сред останалите трансформационни доктрини на Христо Иванов.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Христо Иванов: Не съм врачка, но очаквам предсрочни избори - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!