Следвайте "Буднаера" в Телеграм

¿-кр@ ин ската армия откри стрелба с най-новото си оръжие

Кадър ¿-кр@ ин ска армия

Надеждите на ¿-кр@й н@ за успешна съпротива при евентуално нахлуване на Руски войски се гради най-вече около хилядите модерни противотанкови ракети, с които вече е въоръжена ¿-кр@ ин ската армия.

Те са на принципа "стреляш и забравяш".

След изстрелване самонасочващата се ракета уцелва на 100 % и унищожава противниковия танк.

Под ръководството на командващия Сухопътните войски на въоръжените сили на ¿-кр@й н@ генерал-полковник Александър Сирски, заедно с представители на мисията за обучение на британските въоръжени сили в ¿-кр@й н@ - операция Orbital, представители на ¿-кр@ ин ски и чуждестранни медии видяха възможностите на NLAW, съобщиха от ¿-кр@ ин ските въоръжени сили.

Изпълнението на огнените задачи беше оценено като „отлично“.

Около четири дузини ¿-кр@ ин ски военнослужещи от Сухопътните войски и други видове и родове на въоръжените сили на ¿-кр@й н@, въпреки изключително трудни метеорологични условия, потвърдиха на практика, че могат не само да поразяват точно вражески цели с NLAW при различни условия, но и да преподават други воини.

Лекото противотанково оръжие ( MBT LAW ), известно като NLAW , е съвместна британска и шведска противотанкова ракетна система с малък обсег на принципа "стреляш и забравяш". Проектиран е за употреба от пехотата, MBT LAW се изстрелва от рамото и е за еднократна употреба, като се стреля веднъж преди да бъде изхвърлен.

В момента се използва от военните сили на Обединеното кралство, Финландия, Люксембург и Швеция, наред с други.

Разработката е съвместно предприятие между Обединеното кралство и Швеция, използвайки технология, извлечена от BILL 2 (бойна глава с насочване) и AT4 CS (възможност за бой в ограничено пространство) системи.

Това е система за лесно меко изстрелване, което позволява да се използва от пехота в затворени пространство, каквито са битките в градовете. В тази система ракетата първо се изстрелва от пусковата установка, като се използва запалване с ниска мощност. След като ракетата измине няколко метра в полет, нейната основна ракета се запалва, задвижвайки ракетата от там нататък към целта. Насочването се получава с помощта на предсказуема видимост. 

За движеща се цел, стрелецът проследява целта за три секунди, а електрониката насочва ракетата, изчислявайки ъгловата скорост на целта . След изстрелване ракетата лети автономно към целта, като прави необходимите корекции според данните, получени от проследяването.  Не е необходимо стрелецът да взема предвид обхвата до целта. След изстрелване позицията на ракетата в нейната траектория винаги съвпада с целта, независимо от обсега. 

Ракетата тежи около 12 килограма, което прави възможно да бъде носена на гръб.

Цената е около 37 хиляди долара. 

Предполага се, че ¿-кр@й н@ вече разполага с около няколко хиляди такива системи. 

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Petel.bg - новини - ¿-кр@ ин ската армия откри стрелба с най-новото си оръжие

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!