Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Международен анализатор: САЩ внушават повече измислена заплаха

Учудващо българската позиция относно конфликта НАТО - Русия е единна, адекватна и основаваща се на конструктивизъм с акцент върху преговорите. България няма как и защо да се съобразява с претенциите на Русия. Русия води преговори със САЩ, а НАТО е елемент на този договор. Това каза пред БНР международният анализатор проф. Нина Дюлгерова. 

Тя подчерта, че Черноморският регион винаги е бил ключов в регионален и в глобален план:  "От миналата година досега нямаше военни конфликти, имаше си точките на напрежение, в ¿-кр@й н@ всичко беше замръзнало и беше в контекста на реториката, имаше си военните учения за поддържане на играта. От няколко месеца рефренът "Русия ще нахлуе" автоматично доведе до това България и Румъния непрекъснато да са сочени като съществен елемент като външна граница на ЕС и на НАТО. Русия посочи Румъния и България в контекста на черноморския регион, съществен елемент от сигурността на Черно море". 

Проф. Дюлгерова допълни, че руските искания тръгват от 100%, за да може на масата на преговорите да се постигне нещо реално. По думите ѝ Русия няма капацитет да започне военни действия: "Много активно върви и процесът във формата на Нормандската четворка. След като представители на Русия, ¿-кр@й н@, Франция и Германия коментират на масата на преговорите проблема за ¿-кр@й н@, трябва да се има предвид, че става въпрос за регулиране на процесите. Войнствената реторика, която ни се внушава, поставя на заден план по-важното - реалното решаване на ¿-кр@ ин ския въпрос. Склонна съм да приема, че дипломацията е на преден план". 

Анализаторът посочи, че проблемите, които се налагат отвън - на Европа и на Русия, са повече проблеми, износ от Вашингтон към Европа: "Повече измислена, отколкото реална заплаха и така да се засили страха в европейските общества, а когато човек или обществата се страхуват и губят ориентация, те могат да бъдат по-лесно манипулирани". 

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Международен анализатор: САЩ внушават повече измислена заплаха - Анализи - Новини Бг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!