Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Премиерът с Изключително дипломатично изказване: На балканските политици доверие нямам

Българският интерес, правата на българите в Македония ще бъдат защитени чрез текст в македонската конституция. Уверявам ви, че това ще стане факт. В момента обаче обсъждаме в какъв срок ще се случи това.

Това коментира от парламентарната трибуна премиерът Кирил Петков. 

Това обаче е декларативен акт. Само този текст, тази промяна няма да променят истински ситуацията. Важно е това, че в следващите 10 години ние трябва да работим с РСМ докато те отварят всяка една от своите 27 глави, за да влязат в ЕС и този механизъм срещу дискриминацията и езика на омразата да бъде реално използван. Ние не можем нещо, което се случва от години да го обърнем за няколко седмици. Но ако направим изчистен механизъм и всеки инцидент на език на омразата да го вкараме през европейския процес - това ни дава възможност в следващите години да обърнем риториката, коментира той.

Важно е да направим жп линията, да накараме бизнесите ни да заработят. Тези връзки ще са много по-дълготрайни, отколкото личните политически отношения. Защото ние като политици съществуваме за определен цикъл и колко ще продължи той, никой не знае. Но ако има огромен бизнес, който работи добре с нас или обратното, няма да има място за език на омразата, а ще има конструктивно партньорство. Аз нямам доверие на Балканите. Знаете, че правителствата идват от най-различни места. Не е ясно кога какъв премиер, какво правителство ще дойдат. Но ако двате икономики са обвързани - това са дългосрочни отношения, които няма да зависят от този или онзи. Затова аз акцентирам на икономиката като дългосрочен гарант за добросъседство, а политическия диалог го работим така, че да защитим интересите си максимално и фокуса да бъде не само за това в какво не сме се разбрали. Защото можем да се караме оттук до края на света. Нека да работим за това, с което сме се разбрали, посочи Петков. 

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Премиерът: На балканските политици доверие нямам

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!