Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия: САЩ са заплаха за руските традиционни ценности

САЩ е сред заплахите пред духовното развитие на руснаците, съобщават от Министерство на културата на Русия, предаде "Свободна Европа".

"Действията на САЩ" са заплаха за руските традиционни ценности, пише в проект за стратегически документ, публикуван от Министерството на културата на Русия. Текстът е посветен на традиционните ценности в страната и изброява заплахите пред духовното развитие на руснаците, с които страната трябва да се бори.

Сред заплахите са също и "действията на съюзниците на САЩ", на "чуждестранните неправителствени организации" (НПО) и на "транснационалните корпорации".

Документът е създаден в Кремъл и публикуван за всенародно обсъждане чрез Министерството на културата. Неговата цел е да създаде регистър на традиционните ценности, както и на заплахите, на които те са изложени. Проектът изброява също и разрушителните за нацията идеи.

На сайта на институцията се казва, че става дума за обсъждане на проект за указ на президента. Не се посочват повече подробности за юридическия статут и възможно приложение на текста, който представлява изброяване на ценности, заплахи и възможни действия и бездействия срещу заплахите.

Сред ценностите са посочени правата, свободите, достоинството и високите нравствени идеали на човека, както и патриотизмът, здравото семейство, служенето на Отечеството, историческата памет, приоритетът на духовното над материалното.

Нито една от думите не съдържа пояснения към нея, в това число и изразите "действия на САЩ" и "действия на съюзниците на САЩ", посочени като "източници на заплахи за традиционните ценности".

Официалното име на проекта за указ е "Основи на държавната политика по запазване и укрепване на руските духовно-нравствени ценности".

В текста се посочват и разрушителните и чужди идеи и ценности. Сред тях са "култът към егоизма", "култът към безнравственото", "отрицанието на идеалите на патриотизма", "отрицанието на идеалите за продължение на рода", "отрицанието на идеалите за позитивния принос на Русия в световната история".

Авторите на проекта смятат, че разпространението на деструктивни идеологии може да доведе до саморазрушение на обществото, подкопаването на приятелски и семейни връзки, накърняване на "нравственото здраве" на хората, "изкривяване на историческата истина", подкопаване на доверието към полицията и обрaзователната система.

В текста се посочва неообходимостта от съпротива на чуждите идеи, както и задачта да се осигури "моралното лидерство на Русия в международните отношения" в качеството й на пазител на традиционните общочовешки ценности.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Русия: САЩ са заплаха за руските традиционни ценности

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!