Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Медиите в Македония оповестиха триумфално "Прва отстапка од Софија за Скопје"

May be an image of one or more people, beard and text

Кристиян Шкварек

Снощи медиите в Македония оповестиха триумфално "Прва отстапка од Софија за Скопје" - новата власт в България е смъкнала планираното по програма излъчване по Националната Телевизия на документалния филм "Само защото бяха българи".

В него се показват интервюта и документи относно масовото изтребление на българи от югославските власти в Македония. Филмът беше по програма, но в последния момент програмата бе сменена. Това бе ясен сигнал към Скопие от страна на новата власт у нас и медиите там го отразиха по този начин, като "първа отстъпка".

Всъщност изобщо не са прави - първата отстъпка беше, когато Кирил Петков заявяваше пред чуждестранни медии, че ще престанат с историческата тема в спора ни с Македония и залагат само на "бизнес" въпроси. Втората беше, когато им отиде там, на тях, в Скопие, да се излага и да говори, че имало фашистки режим.

Daniel Bojilov: Докато за българите главните теми са увеличаване на доходите и повишаване на икономическото благосъстояние, за Просто Киро приоритетите са да вкара СМакедония в ЕС, Зеления сертификат и да тегли дългове за да строи мостове по Дунав и да копа тунели под Странджа.
Измитането на кирчовците става все по-спешно.

Ситуацията е ясна. През май отиваме на избори, ако не и по-рано

Това снощи беше третата отстъпка. Очевидно просто следва цяла поредица от унижения в новия курс на София към Скопие. Незнайно защо и с каква цел, сякаш ние драпаме да ни пуснат някъде, а не обратното. Сякаш Скопие са силната страна, а не София.

Качвам долу част от филма "Само защото бяха българи", а в коментарите ще сложа и линк към целия. Нека в следствие на това действие на властите сега вземат, че го изгледат повече хора, отколкото биха при редовно излъчване по БНТ. Моля, споделете го. Нека всяка подобна стъпка и унижение от страна на новия кабинет има обратен ефект.

Кирил Петков: Русия не са наш приятел, ние трябва да надградим отношенията си със САЩ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!