Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МВнР на Сирия поиска извеждането на военния контингент на САЩ от страната

/Поглед.инфо/ Сирийското външно министерство, на фона на опита на бойците от терористичната групировка "Ислямска държава" да превземат затвора в град Ал Хасеке, отново поиска изтеглянето на американския военен контингент от североизточната част на страната.

Според официален Дамаск действията на Сирийските демократични сили и американската авиация са довели до разрушаването на инфраструктурни съоръжения в едноименната провинция АлХасеке,. Сирийското външно министерство добави, че "хиляди семейства са били принудени да напуснат домовете си в търсене на убежище на територията, контролирана от сирийското правителство".

“Сирийската арабска република за пореден път осъжда действията, които разселиха хиляди сирийски граждани и изостриха страданията им, и настоява за изтегляне на американския военен контингент“, се казва в изявлението на външното министерство.

В комюникето на външното министерство се отбелязва още, че действията на американските сили и бойците на СДС „се приравняват на военни престъпления и престъпления срещу човечеството“.

May be an image of outdoors and text that says 'S Libya with Gaddafi Libya with 'American democracy'

В четвъртък вечерта сирийските медии съобщиха, че терористите от “Ислямска държава” са се опитали да избягат от затвор в АлХасеке на територията, контролирана от арабско-кюрдските Сирийски демократични сили. Според някои доклади няколко бойци на СДС са били убити и ранени в резултат на експлозия на автомобил-камикадзе близо до затвора.

В събота телевизия “Ал Арабия” съобщи, че СДС, с подкрепата на американските военни, са предприели поредното нападение на затвора в АлХасеке, в част от чиито сгради продължават да присъстват бойци на “Ислямска държава”. Според канала за няколко дни боеве кюрдските „специални сили са ликвидирали 56 терористи“. Броят на жертвите сред бойците на СДС е достигнал до тридесет и три.

Кюрдските въоръжени формирования, с подкрепата на американските военни, в момента контролират по-голямата част от провинциите АлХасеке и Ракка, както и някои селища в провинциите Алепо и Дейр езЗор. Включително под техен контрол са и повечето от кварталите на градовете АлХасеке и Камишли.

Официален Дамаск не признава автономната администрация в североизточната част на Сирия, която контролира териториите на изток от Ефрат, и военното им крило - "Сирийски демократични сили". Дамаск вече е провел няколко безплодни кръга от преговори с автономната кюрдска администрация.

Превод: В. Сергеев

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: МВнР на Сирия поиска извеждането на военния контингент на САЩ от страната - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!