Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ призоваха да отложат приемането на ¿-кр@й н@ в НАТО с десетилетия

/Поглед.инфо/ Съединените щати трябва да отложат идеята за приемане на ¿-кр@й н@ в НАТО за няколко десетилетия, изрази мнението си американският политически коментатор Рос Даутат в статия за The New York Times.

Авторът на статията изрази убеждението си, че "опитът да се извади ¿-кр@й н@ от орбитата на Русия чрез отваряне на вратата за ¿-кр@ ин ци, които предпочитат западно-ориентирани съюзи, е прекалено глупав ангажимент, дори когато американската мощ беше на върха си".

Според него ¿-кр@й н@ е фрагментирана и икономически слаба, така че не е готова да стане напълно част от Запада. Отказването на приемане на Киев в НАТО, според Даутат, ще посее съмнения относно сериозността на намеренията на Вашингтон и в други посоки. „И ако не можем веднага да изоставим тази идея, идеята да я изоставим за някакъв дълъг период – например 25 години <…> изглежда много разумна“, добави той.

В сряда депутатът от Бундестага от „Алтернатива за Германия“ Щефен Котре призова опасенията на Русия относно разширяването на НАТО да бъдат взети сериозно , отбелязвайки, че след края на Студената война Западът наруши обещанието да не разширява НАТО на Изток.

В понеделник външният министър Сергей Лавров, отговаряйки на въпрос какво ще се случи, ако преговорите за гаранции за сигурност се провалят, подчерта , че руското ръководство е в състояние надеждно да гарантира интересите на сигурността на страната и правата на гражданите.

Миналата събота Кремъл изрази загриженост относно резултата от преговорите със САЩ и НАТО. Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов заяви , че дискусиите със САЩ и НАТО все още не са дали съществени резултати, като подчерта, че решението на Москва за целесъобразност от по-нататъшна съвместна работа зависи от писмените отговори на Вашингтон и Брюксел на руските предложения.

Външният министър Сергей Лавров каза миналия петък, че ако предложенията на Русия за гаранции за сигурност бъдат отхвърлени , тогава, както каза руският президент Владимир Путин, Русия „ще вземе решение, като вземе предвид всички фактори, преди всичко в интерес на надеждната сигурност“. Той също така заяви, че Русия очаква писмени отговори от САЩ и НАТО относно гаранциите за сигурност. В същия ден руският президент Владимир Путин беше информиран за резултатите от преговорите със САЩ и НАТО.

Миналия вторник посланикът на САЩ Джулиан Смит каза, че никоя страна от НАТО не е готова да направи компромис с Русия по темата за разширяване на алианса, организацията не обмисля възможността за "връщане към границите от 1997 г.". В същия ден заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нуланд покани Финландия и Швеция да обсъдят присъединяването към НАТО.

На 7 януари държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че Западът уж не гарантира на Москва, че НАТО няма да се разшири на изток. В същия ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че алиансът няма да прави компромис с Русия по ключови въпроси на сигурността, включително правото на страните да се присъединят.

През декември миналата година президентът Владимир Путин каза, че Северноатлантическият алианс е "измамил" Русия, когато обеща да не позволи настъплението на Изток през 90-те години на XX век. На 1 декември президентът Путин предложи да започнат преговори за предоставяне на Москва на надеждни и дългосрочни гаранции за сигурност, за разработване на конкретни споразумения, изключващи всяко по-нататъшно напредване на НАТО на изток и разполагане на оръжейни системи, застрашаващи Русия, в непосредствена близост до границите на Руската федерация.

През декември 2021 г. руското външно министерство разпространи два руски проектодокумента за осигуряване на правни гаранции за сигурност от Съединените щати и страните-членки на НАТО. Проектът за договор със САЩ и споразумението с алианса бяха предадени на американската страна на 15 декември на среща в руското външно министерство.

В проектоспоразумението с НАТО Русия предложи на алианса да се ангажира с по-нататъшно неразширяване, изключвайки, наред с други неща, присъединяването на ¿-кр@й н@ . Москва призова алианса да се въздържа от всякаква военна дейност извън своите граници - в ¿-кр@й н@ и други територии на Източна Европа, Задкавказието и Централна Азия. Алиансът беше помолен да не разполага с допълнителни оръжия и нови военни контингенти извън страните, в които са били разположени от май 1997 г. (преди включването на страните от Източна Европа в НАТО).

Превод: ПИ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: САЩ призоваха да отложат приемането на ¿-кр@й н@ в НАТО с десетилетия - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!