Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лавров за срещата в Женева: САЩ и някои страни от НАТО са скарани с изпълнението на обещанията

/Поглед.инфо/ Руският външен министър Сергей Лавров каза след разговори с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Женева, че срещата е "междинна".

Според министъра САЩ и някои страни от НАТО не се славят много с изпълнение на обещанията си. Той обясни, че документите, изготвени от Държавния департамент, са невъзможни за четене. Реакцията на Москва вече е последвала, съобщава РИА Новости .

ВИДЕО: https://t.me/vzglyad_ru/43005

Лавров уточни, че американският му колега е обещал да даде писмен отговор на руските предложения за сигурност следващата седмица.

„Днес чухме от САЩ известно повторение на аргументите за свободата на избор на съюзи“, добави руският външен министър.

Лавров отбеляза, че след час и половина Русия е чула от САЩ "предварителна устна реакция" на предложенията за гаранции за сигурност.

ВИДЕО: https://t.me/vzglyad_ru/43004

„Чакаме официален отговор на нашите предложения, след което планираме нов контакт на наше ниво (външни министри) и нека не изпреварваме събитията. Президентът Путин винаги е готов за контакти с президента Байдън, ясно е, че тези контакти трябва да бъдат сериозно подготвени и така, че да е ясно какво трябва да постигнем в резултат на използване на потенциала на нашите лидери“, предава РИА Новости позицията на ръководителя на Министерството на външните работи на Русия.

Припомняме, че срещата между руския външен министър Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен приключи в Женева, преговорите продължиха час и половина.

Превод: ПИ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Лавров за срещата в Женева: САЩ и някои страни от НАТО са скарани с изпълнението на обещанията - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!