Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Светкавичен отговор след ултиматума на Русия: Нидерландия праща изтребители F-35 да пазят България

Кадър НАТО

България получава светкавична подкрепа от страни членки на НАТО след руския ултиматум.

Кралските военновъздушни сили на Нидерландия изпращат два изтребителя от 5-то поколение в България през април и май, за да подкрепят дейностите на НАТО в Черноморския регион.

По-рано стана ясно, че и Испания изпраща изтребители в България, а боен кораб на Испанската армада вече плава към Черно море като към него ще се присъедини и още една бойна фрегата.

"Всички усилия са насочени към деескалация на ситуацията чрез диалог и дипломация. В крайна сметка това е в интерес на всички участващи страни. В същото време е важно да сме подготвени за нежелания сценарий, че разговорите се провалят", каза Кайса Олонгрен, министър на отбраната на Нидерландия.

Въоръжените сили на Нидерландия планират да разположат два от своите модерни изтребители F-35 и помощен персонал в България в рамките на засилената мисия на НАТО за Air Policing. Нидерландия е първият съюзник, който използва изтребители от 5-то поколение в тази мисия в Югоизточна Европа, като подчертава приноса си към колективната отбрана на НАТО.

У дома изтребителите F-16 на Кралските нидерландски военновъздушни сили извършват въздушна полиция на НАТО над зоната на БЕНЕЛЮКС с белгийските военновъздушни сили от 2017 г. Нидерландия разположи своите F-16, за да ръководи въздушната полиция на НАТО в Балтийско море през 2005 и 2017 г. и увеличи мисията в 2014 г.

В цяла Европа над 60 самолета на НАТО са във висока бойна готовност по всяко време, готови да отговорят на необявени военни полети, както и на цивилни самолети, които губят комуникация с ръководителите на полети по някаква причина – която може да варира от технически проблеми до отвличане.

НАТО има два центъра за въздушни операции – един в Германия, покриващ Северна Европа, и един в Испания, покриващ юга – които наблюдават всички въздушни движения в Европа. 

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Светкавичен отговор след ултиматума на Русия: Нидерландия праща изтребители F-35 да пазят България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!