Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Стефан Янев: Готвим се за 3 Сценария при ВОЙНА С РУСИЯ. Нови Войски на НАТО у нас ще ни Конфронтират още повече с Русия! (С ВИДЕО)

В момента Министерство на отбраната разработва 3 сценария как ще действаме, ако избухне война в ¿-кр@й н@ с оглед на нарастващата конфронтация с Русия. Българската армия и въоръжените ни сили се подготвят за различни сценарии и смятам, че те ще реагират адекватно ако се стигне до война в близост до българските граници. Това разкри в интервю по Нова нюз министърът на отбраната Стефан Янев. „Българската армия е призвана за това, да поддържа готовност, така че да осигури териториалната цялост на страната ни, нейния суверенитет, както и да защитава националния ни интерес“, добави той. За целта до три седмици българското правителство ще приеме национална позиция, тъй като през февруари предстои среща на военните министри на страните от НАТО и аз като такъв трябва да представя какво ще е поведението на България при евентуален военен сблъсък НАТО – Русия в ¿-кр@й н@.

„Така че тези дни ще изготвим национална позиция по отношение на това каква готовност и военен потенциал можем да активизираме в случай, че ¿-кр@ ин ската криза ескалира м пълномащабен военен конфликт“, коментира той. „Решението ще бъде взето от българското политическо ръководство“, категоричен беше военния министър.

„В паметта на всяко едно поколение е закодирана думата „война“ и нейното значение винаги означава нещо много лошо, от което хората страдат. На практика никой не иска война, но тези неща се случват. И нашата отговорност, като държава, е да вземем адекватни мерки, така че да бъдем подготвени за всички възможни сценарии. Тази може да е най-голямата война, която се е разразявала на територията на Европа след Втората световна война, но пък утрешният ден може да покаже друго“, коментира Стефан Янев.

По повод изявления от най-високо държавно ниво на руски държавници, включително и на руския зам. външен министър че България няма да бъде нападната, въпреки че е член на НАТО, „защото е върху костите на руски войници, загинали за свободата й“, Янев коментира, че освен пряко нападение, при една война между Русия и НАТО за нас може да има други отрицателни последици. Дори България да не бъде нападната, нас със сигурност ще ни връхлети голяма бежанска вълна, ще ни удари и икономическа рецесия – все неща, които трябва да се вземат предвид и да имаме адекватна готовност.

Янев беше категоричен, че стои на вече заявената си позиция, че не е нужно да приемаме допълнителни войски на НАТО на наша територия, защото това допълнително ще ни конфронтира с Русия. „Аз стоя зад думите си и мога да ги повторя“, каза Янев. „първия път, когато изказах това свое мнение, в онзи момент не се налагаше да приемаме още натовски войски. Аз обясних мнението си пред МС и съм го аргументирал. Дали и какво решение предстои да вземем, ще разберем през следващите няколко седмици“, допълни министърът на отбраната. Той отрече да има искри по темата между него и премиера Кирил Петков.

„Това, което е важно в случая за България – аз заявих преди две седмици ясно на българските граждани, че това какъв тип войски ще бъдат разположени на наша територия – дали наши или чужди – си е наше национално решение. Нашите войски са натовски. Стремежът ми сега е да променя начинът на мислене на населението. То в момента се дели на фили на нещо и фоби на друго. Когато говорим за национални интереси обаче, моето желание е българите да се чувстват единствено българофили“, коментира Стефан Янев.

В допълнение на думите на министъра на отбраната ще споменем и днешното решение на територията на София и областта да се забрани употребата на пиротехнически средства като фойерверки, бомбички и пр. – като единственото изключение за употребата им е на Нова година. Очаква се през следващите дни всички области в страната да ги последват. Официалната аргументация за това решение на Софийска община е да се пази здравето на хората с нервни разстройства, както и психиката на кучетата, котките и малките деца. Неофициално обаче ние се сещаме какви съображения диктуват това решение. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Стефан Янев: Готвим се за 3 Сценария при ВОЙНА С РУСИЯ. Нови Войски на НАТО у нас ще ни Конфронтират още повече с Русия! (С ВИДЕО) - Скандално

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!