Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ври и кипи в парламента след ултиматума на Русия

Кадър БНТ

Искането на Русия за изтеглянето на войските на НАТО от България имаше широк отзвук в парламента.

Парламентарната група на ГЕРБ поиска в Народното събрание да се явят премиерът Кирил Петков, министърът на отбраната Стефан Янев и на въшните работи Теодора Генчовска. Причина за това искане е условието заявено от страна на Русия, че за да започнат преговори с НАТО и САЩ искат изстеглянето на войските на НАТО от територията на България и Румъния.

Това е изключително важен въпрос за националната сигурност на страната ни и трябва да се вземат адекватни мерки“, заяви Десислава Атанасова. Председателстващият парламента Кристиан Вигенин изрази съмнение, че председателски съвет ще може да се състои в рамките на почивката и, че ще може представителите на Министерски съвет да се явят в Народното събрание.  

Припомняме, че по-рано от руското външно министерство излязоха с позиция по темата.

„Един от стълбовете на нашите инициативи, които споменахте, е нарочно формулиран много ясно и не позволява двусмислени тълкувания. Говорим за изтегляне на чужди сили, техника и оръжия и други стъпки, за да се върнем към конфигурацията от 1997 г. на територията на държави, които не са били членове на НАТО към посочената дата. Те включват както България, така и Румъния “, се посочва в писмените отговори на Министерството на външните работи на въпроси, изпратени от медии за годишната пресконференция на Сергей Лавров, пише tribune.bg. 

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Ври и кипи в парламента след ултиматума на Русия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!