Русия и ¿-кр@й н@ опровергаха информацията, че евакуират дипломати заради кризата

¿-кр@й н@ и Русия опровергаха информацията на вестник "The New York Times" за евакуация на руски дипломати от ¿-кр@й н@ на фона на засилващата се криза в отношенията между двете държави, пише "Дойче веле".
 
"Министерството на външните работи не е получавало от руската страна информация за евакуация на служители на дипломатическите представителства на Руската федерация от ¿-кр@й н@. Посолствата на други държави в ¿-кр@й н@ също не са съобщавали за намерения да евакуират свои служители", заяви говорителят на ¿-кр@ ин ското външно министерство Олег Николенко.
 
По думите на Николенко, ¿-кр@й н@ засега също не планира да евакуира свои дипломати от Русия.
 
"На територията на Русия работят в обичайния си режим посолството в Москва, генералното консулство в Санкт Петербург и Ростов на Дон, консулствата в Екатеринбург и Новосибирск. Въпреки трудните условия нашите дипломати и консули продължават да изпълняват успешно възложените им задачи", каза той.
 
Русия също опроверга информацията, че евакуира свои дипломати от ¿-кр@й н@.
 
"Посолството на Русия в Киев работи в нормален режим", заявиха от външно министерство в отговор на публикацията на "The New York Times".
 
Позовавайки се на високопоставен служител на службите за сигурност на ¿-кр@й н@, изданието публикува информация, че на 5 януари Русия е евакуирала 18 души, предимно жени и деца, от посолството си в Киев, а още 30 души са напуснали две седмици по-късно двете консулства в О де с@ и Харков, припомня БГНЕС.
 
Според вестника, във Вашингтон са знаели за евакуацията.
 
"Разполагаме с информация, която сочи, че руското правителство се е подготвяло за евакуацията на членовете на семействата им от посолството на Русия в ¿-кр@й н@ в края на декември и началото на януари", цитира изданието ненaзован източник от американската администрация.
 
Източник: "Фактор.бг"

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Русия и ¿-кр@й н@ опровергаха информацията, че евакуират дипломати заради кризата

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!