Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ню Йорк таймс: Започва ли войната? Русия евакуира посолствата си в ¿-кр@й н@ – “Вземете Киев, какво ви струва”: Вашингтон и Лондон умоляват Москва да нападне ¿-кр@й н@

Ще се вкопчат ли в кръвопролитна война двете бивши съветски републики Русия и ¿-кр@й н@?

Този въпрос вълнува света в момента.

Макар и от всички страни да се чува, че не искат война то от действията им излиза, че се готвят за такава всеки момент.

Русия е евакуирала 18 души, предимно жени и деца, от посолството си в Киев на 5 януари, а още 30 души са напуснали две седмици по-късно другите две консулства в О де с@ и Харков, съобщава „Ню Йорк Таймс“, позовавайки се на ¿-кр@ ин ски източници.

Макар че това изглежда като първото нещо, което една страна би направила преди да започне война, руското външно министерство отрича информацията, заявявайки, че „руското посолство в Киев работи нормално“, пише РТ, предаде Актуално.

Обвиненията идват в момент, когато западните държави обвиняват Москва, че трупа войски по границата с ¿-кр@й н@ с намерението да нахлуе в страната през следващите седмици и месеци – намерение, което Кремъл многократно отрича публично.

Миналата седмица Си Ен Ен заяви, че "група от оперативни работници", обучени в градска война и използване на експлозиви, е била изпратена, за да "извърши актове на саботаж срещу собствените сили на Русия", за да създаде извинение за военна намеса в ¿-кр@й н@. С други думи, Русия може да атакува себе си, за да оправдае бъдещата окупация. „Русия полага основата за възможност за създаване на извинение за окупация, включително чрез саботаж и разузнавателни операции, обвинявайки ¿-кр@й н@, че подготвя неизбежна атака срещу руските сили в Източна ¿-кр@й н@“, каза Джейк Съливан, съветник по национална сигурност на САЩ.

“Вземете Киев, какво ви струва”: Вашингтон и Лондон умоляват Москва да нападне ¿-кр@й н@

Николай Лизунов

/Поглед.инфо/ Те искат, умоляват, влачат се в краката ни и бършейки сополи в юмрук, протяжно просят: хайде, руснаци, хайде, мечки вие московски, молим ви, нахлуйте в ¿-кр@й н@ от три страни едновременно: от Камчатка, Чита и Калининград. Колко ви струва, нали сте отзивчиви.

А тия неблагодарни московци все не нападат, провалят планове и вече подготвени многочасови ефири и преки предавания как специалните части на ГРУ в офиса на клоуна-президент Волдемор Зе-квартални, летят в Казахстан на 70 огромни “птички” на гениалния Илюшин и се завръщат на местата си на постоянно базиране.

На Псаки ѝ омръзна да тропа, Нюланд изпече тридесет тави сладкиши, Съливан съобщава, че руснаците с един крак, но все пак ще нахлуят, оставайки втория в Екатеринбург.

И всичкото тези глупави мерзавци, забравили елементарни норми на приличие ежечасно, месеци подред провокират Кремъл и свиват световния дневен ред до равнището на една страна, където погребенията на нацистките престъпници и убийци се излъчват от държавните телевизии.

При това задокеанските и островитянските кълвачи печатат своите информационни фалшификати извън законите на географията, здравия разум и елементарните тактически установки.

Ето как “Ню Йорк Таймс”, без да му мигне окото, известява наплашеното до сълзи човечество: “Руските войски обкръжават ¿-кр@й н@ от три страни, в частност в района, откъдето лесно се достига до Киев”.

Видите ли, от началото на 2021 година Русия е прехвърлила в районите край Луганск и Донецк още пет батальонни тактически групи, включително 5000 военни за засилване на позициите на “разположените окупационни сили”.

Също така, според звездно-ивичестите фантазьор-драскачи, значително количество руски военни са отправени в северните райони недалеч от границата с ¿-кр@й н@ (в частност, в Клинци), където се разклоняват ¿-кр@ ин ската, белоруската и руската граници. Тези позиции са разположени в пределите на лесното достигане до Киев.

Три групи са разположени недалеч от Воронеж. Въпросните войски, посочва “Ню Йорк Таймс” могат да представляват сериозна заплаха в случай на провеждане на военна операция. Още една се намира в района на Волгоград и две при източните граници в района на Донбас.

В Краснодарски край руснаците “са разположили артилерия”, много такава има и в Крим.

Както пише изданието, има заплаха от ескалация на напрежението със съседната държава и “откриването на нов фронт”.

Съществено допълнение: картата е създадена на основата на ¿-кр@ ин ски и западни източници, независими военни експерти и спътникови данни. Нека запомним целия пасаж.

Своя карта са представили и мошениците от “Файненшъл Таймс”. Това е поредният пример за геополитическа „небрежна кражба с взлом“. Само с още по-голям обхват по отношение на разстоянията. Един вид обща информационна злободневна лудост.

Не бива обаче да се очакват други изчисления и пропаганда, като се вземат предвид споменатите "експерти", които се притесняват единствено от размера на хонорара за глупостите си.

Струва ли си да им обръщаме внимание? Мисля, че да. И да публикуваме в отговор своите карти. Само че честни и безпристрастни.

И да не закъсняваме с покриването в медиите на авиационното безобразие на НАТО край родните граници край Краснодар. Докъде се стигна, нашите пътнически самолети да бъдат принудени да променят въздушните коридори в родното небе, за да избегнат фатални последици.

Не дочакали руските отговори, опонентите сами сега публикуват картинки, където са обозначени армиите на НАТО край “червените линии” на Кремъл. Един вид: момчета, ако мълчите, ще натиснем.

Трите дни преговори с Вашингтон, НАТО и ОССЕ, обозначени като “Ялта-2”, се превърнаха в нищо и половина. Не искат да ни чуят. Напротив, потоците лъжи стремително растат и се множат. Стига се до абсурд: руснаците отложиха настъплението към Киев заради отсъствието на нужното количество камиони.

Какво ни пречи в отговор да пишем за памперсите на Байдън в неговото ядрено куфарче (светът може да въздъхне с облекчение - няма да има война) или да обърнем внимание на повишената концентрация на американски специални части в района на гарата в Чикаго, където племето на флойдистите „бомби“ влакове безнаказано.

При желание можем да се погрижим и за карти, и за филми, и за демонстративни полети край американските граници. Те ще пратят два самолета, а ние пет. Те ще имат карта с нашите войски при Волгоград, а ние - с 20 американски дивизии край границите на КНР.

Подобно на подобното е мъдър принцип. Представете си го за секунда. Според бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, най-сложната страна, с която му се налага да работи в Белия дом, са именно Съединените щати.

Защото “някои луди хора” в тази страна се опитват да стоварят отговорността за всичко върху Москва - отбелязва незагубилият, но измамен бивш президент.

Може, разбира се, великодържавно да не обръщаме внимание на лудите, но прекрасно знаем как завършва равнодушието. Михаил Сергеевич знае.

И така, рисуваме, пишем и клеветим. Буква след буква. И информационен полилей на главата. Както нашите прадядовци са реагирали на белязана карта в ръкава. Мъдро и лечебно.

Превод: В. Сергеев

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Ню Йорк таймс: Започва ли войната? Русия евакуира посолствата си в ¿-кр@й н@

“Вземете Киев, какво ви струва”: Вашингтон и Лондон умоляват Москва да нападне ¿-кр@й н@ - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!