Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Столтенберг: НАТО никога няма да се съгласи да изтегли войските си от страните, приети след 1997 година

НАТО никога няма да се съгласи да изтегли войските си от страните, приети в алианса след 1997 г., защото това би ги направило държави членки втора категория, заяви генералният секретар  Йенс Столтенберг в интервю за канадската телевизия Си Би Си.

Съюзниците от НАТО не могат да правят компромиси с основния принцип на европейската и на международната сигурност. Фактът, че всяка страна има право да избере собствения си път, да реши сама дали иска да членува в съюз като НАТО, или не, е ключов принцип. Разбира се, не можем да се съгласим и с това, че не трябва да имаме войски на НАТО във всички страни, които се присъединиха след 1997 г.

Това по същество означава, че половината от нашите членове няма да може да бъдат защитени от войските на НАТО и тогава те ще бъдат нещо като страни членки втора категория, което няма да допуснем. Готови сме обаче да участваме в балансирани мерки за съкращаване на оръжията – ядрените ракети и много други мерки, които ще са положителни и за Русия, и за НАТО“, каза генералният секретар на алианса.

Той е убеден, че НАТО и Русия трябва да преговарят, за да предотвратят използването на военна сила срещу ¿-кр@й н@, но засега е рано да се говори за намаляване на напрежението, предаде БНР.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Столтенберг: НАТО никога няма да се съгласи да изтегли войските си от страните, приети след 1997 година

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!