Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лекарският съюз се разгневи на премиера, че обсъжда мерки с Мангъров

Българският лекарски съюз (БЛС) се разгневи на премиера Кирил Петков, който реши да прави работна група на паритетен принцип с експерти, които са на различни мнения трябва ли мерките срещу пандемията в сегашния им вид да продължат. Намерението за работната група бе огласено вчера, след като Петков се срещна с представители на партия "Възраждане". Сред тях като здравен експерт на формацията бе и отричащият мерките доц. Атанас Мангъров. Премиерът е отказал да премахне зеления сертификат, за което "Възраждане" протестира преди дни.

Лекарският съюз се разгневи на премиера, че обсъжда мерки с Мангъров

"На срещата беше решено да се създаде работна група с участието на медици и статистици, които да обсъдят и евентуално да променят част от мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19", обяви правителството.  

БЛС обаче недоумява защо изобщо се води дискусия "за" и "против" зелените сертификати. Възмутени са и от включването на Мангъров в дискусията, макар и той да не е нaзован поименно в позицията. "За пореден път, на фона на засилващия се натиск върху здравната система, на фона на близо 33 000 загубени човешки животи, сред които и тези на над 170 колеги - медици, ставаме свидетели на това как науката и фактите бяха оставени на заден план. За пореден път ставаме свидетели на това как, давайки се гласност на определени личности, чийто тези се основават на псевдонаучни аргументи, се насажда внушение, че сред медиците има разнопосочни мнения. Внушение, което не отговаря на истината. Крайно време е конспиративните теории да бъдат оставени настрана! Работа, но и задължение на медиците е да представят безпристрастна и научно доказана информация", се казва в позицията на гилдийната организация.  

БЛС заявява, че ваксината е единственият известен засега начин да се защитим от коварната болест и 75% от лекарите са ваксинирани. "С преболедувалите, защитените медици сме около 90 на сто", обяви съюзът. Според него зеленият сертификат, който е бил въведен със закъснение, не трябва да бъде отменян в разгара на вълната. 

Съюзът е готов и да излъчи за работната група при Петков свои представители, които имат "нужната експертиза и познания". 

На 5 декември м.г. стана ясно, че лекарският съюз проверява Мангъров по сигнал, че с множеството си неверни твърдения за коронавируса и пандемията той не действа в интерес на живота и физическото здраве на пациентите и уронва честта и достойнството на лекарската професия. БЛС обаче още не е обявил дали и как е приключило това производство.

Топ имyнoлoг от Изpaел критикува пaндeмичнитe мepки в отворено писмо

Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Подозират Антъни Фаучи в укриване на данни за произхода на COVID

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Как да оцелеем пандемията и мерките

На ръба на смъртта германка се възстановява от Covid, след като рецитира две чудотворни фрази

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Лекарският съюз се разгневи на премиера, че обсъжда мерки с Мангъров | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!