Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия към САЩ: Късаме отношенията, ако санкционирате Путин

Кадър: RT

От Русия обявиха, че всякакви санкции на САЩ, насочени лично към президента Владимир Путин, ще преминат границата и могат да доведат до "скъсване на отношенията" между двете страни, предаде "Франс прес".

Вчера сенатори от Демократическата партия на американския президент Джо Байдън заплашиха със сериозни последствия, ако Русия нахлуе в ¿-кр@й н@, включително санкции срещу Путин и руски банки, както и 500 млн. долара нова помощ в сферата на сигурността за ¿-кр@й н@.

"Въвеждането на санкции срещу държавен глава е пресичане на граница и е сравнимо със скъсване на отношенията", изтъкна пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

САЩ и техните съюзници от НАТО проведоха преговори тази седмица с Русия за смекчаване на напрежението във връзка с ¿-кр@й н@, близо до която Москва е струпала десетки хиляди руски войници.

Два кръга от преговори, в Женева в понеделник и Брюксел в сряда, не доведоха до никакъв пробив.

Песков подчерта, че Кремъл гледал на американския проект за санкции "изключително негативно", особено на фона на продължаващите "неуспешни" преговори.

Той отбеляза, че обсъждането на санкции не е допринесло за създаването на "конструктивна атмосфера".

За третия кръг от преговори най-големият орган за сигурност в света Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) заседава във Виена днес. Там също не се очаква пробив.

Песков увери, че Русия нямала "липса на политическа воля" за продължаване на срещите, но повтори, че Москва трябвало да види конкретни резултати.

Той добави, че Москва очаквала "конкретни" писмени отговори на исканията за гаранции за сигурност на Русия през следващите дни.

Преговорите с високи залози идват на фона на опасенията от руска инвазия в прозападната ѝ съседка ¿-кр@й н@. Москва поиска широки отстъпки от Вашингтон и неговите съюзници от НАТО, които от своя страна заплашиха със сериозни санкции за всякаква атака.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Русия към САЩ: Късаме отношенията, ако санкционирате Путин

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!