Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ допуснаха възможността да признаят Крим за руски

САЩ допуснаха възможността да признаят Крим за руски

/Поглед.инфо/ Политологът Стивън Сабо каза в колона за National Interest, че резултатът от преговорите между Русия и Запада може да доведе до международно признаване на суверенитета на Москва над Крим.

Експертът припомни историята на следвоенна Европа, когато САЩ и СССР се договориха за неутралния статут на Австрия. Според него по същия начин може да се реши и напрежението около ¿-кр@й н@.

„Съединените щати и техните западни партньори могат да предложат на руското правителство и двете страни да гарантират неутралитета на ¿-кр@й н@“, каза Сабо, цитиран от РИА Новости .

Политологът уточни, че споразумението може да засегне въпроса за войските и въоръженията на договарящите страни, разположени в Европа. Освен това преговорите могат да доведат до промяна в международно признатите политически граници на ¿-кр@й н@.

„В резултат на сделката Донбас, на практика загубен за ¿-кр@й н@, ще може да стане част от Руската федерация. Крим също ще остане част от Русия. ¿-кр@й н@ ще може да се съсредоточи върху изграждането на собствена политическа и икономическа система “, заключи Сабо.

Експертът също така нарече голяма стратегическа грешка обещанието от НАТО за членство на ¿-кр@й н@ в алианса, дадено на Киев през 2008 г. Припомняйки неотдавнашното изтегляне на САЩ от Афганистан, придружено от офанзива на талибаните и падането на правителството, съюзник с Вашингтон, Сабо изрази мнението, че „Америка не се нуждае от друг съюзник с нестабилно и корумпирано правителство и голямо малцинство“.

Припомняме, че Крим стана руски регион след референдум, над 96% от участниците в който бяха за обединението с Русия. Президентът Владимир Путин подчерта, че въпросът за собствеността на Крим е напълно затворен .

През декември 2021 г. руското външно министерство разпространи два руски проектодокумента за гарантиране на правни гаранции за сигурност от Съединените щати и страните-членки на НАТО. Проектът за договор със САЩ и споразумението с алианса бяха представени на американската страна на 15 декември на среща в руското външно министерство.

В проектоспоразумението с НАТО Русия предлага на алианса да се ангажира с по-нататъшно неразширяване, изключвайки, наред с други неща, присъединяването на ¿-кр@й н@ . Москва призовава алианса да се откаже от всяка военна дейност извън своите граници - в ¿-кр@й н@ и други територии на Източна Европа, Кавказ и Централна Азия. От май 1997 г. (преди включването на източноевропейските страни в НАТО) Алиансът беше помолен да не разполага с допълнителни оръжия и нови военни контингенти извън страните, в които са били разположени.

Превод: ПИ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: САЩ допуснаха възможността да признаят Крим за руски - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!