Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руски дипломат: Откъде се появиха ордите от терористи в Казахстан?

/Поглед.инфо/ Хиляди джихадисти участват в събитията в Казахстан, като са се опитали да подкопаят конституционния ред на страната. Това заяви в неделя руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, отговаряйки на въпроси на журналисти.

„Казахстан беше подложен на атака от радикали, изповядващи мизантропска идеология. Хиляди джихадисти и грабители се опитаха да подкопаят конституционния ред", заяви той.

" Използват оръжия срещу цивилни. Нанасят щети на държавна и частна собственост. Отбелязвам, че всичко това се случва след бягството на американците от Афганистан и бързото развитие на този фон екстремистки идеи и тенденции в региона“, каза Антонов, чиито думи са цитирани на страницата на руското посолство във Фейсбук.

„За нас практиката да умиротворяваме бандити, които нападат служители на реда, парамедици и пожарникари, е неприемлива“, каза дипломатът.

„За какво можете да говорите с хора, обезглавяващи полицаи?! Всякакви преговори с терористи само ги поощряват да извършват още по-тежки престъпления", категоричен е той.

"Уверен съм, че Държавният департамент разбира това много добре, но те не искат да се откажат от двойните стандарти", заяви още дипломатът.

"Откъде се появиха ордите от терористи в Казахстан? Кой ги ръководеше и помогна? Това е нов опит за цветна революция с помощта на главорези и разбойници", заяви още Антонов.

Както отбеляза дипломатът, контингентът на ОДКБ от първите часове на работата си в Казахстан показа своята ефективност във възстановяването на мира и реда.

„Първите часове на работа на мироопазващия контингент на ОДКБ демонстрират неговата ефективност, фокус върху възстановяването на мира и конституционния ред“, подчерта Антонов.

Дипломатът отбеляза, че пристигането на контингента на ОДКБ е напълно легитимно и разрешено от властите на тази страна.

„Всички решения за изпращане на колективни сили в Казахстан са взети въз основа на устава на ОДКБ и по искане на легитимния президент на страната Касим-Жомарт Токаев", каза Антонов.

"Днес всички демократични сили в света трябва да помогнат на правителството на Казахстан се възстанови от сегашните сътресения, а не да се опитват да подкопаят ситуацията още повече", - подчерта посланикът.

Антонов припомни и събитията от преди година във Вашингтон и действията на американските власти по време на безредиците в столицата.

„Преди година, по време на щурмуването на Капитолия, американските власти не се съмняваха в необходимостта от възстановяване на реда и изправяне на подбудителите на погрома пред съда. Принципът на неизбежността на наказанието, особено по отношение на тези, които посягат на живота на невинни хора, е от основно значение за всяка правова държава“, заключи той.

На 2 януари започнаха протестни акции в редица населени места в Казахстан. В рамките на няколко дни те прераснаха в бунтове и атаки срещу държавни органи в много градове на страната. Хиляди хора са пострадали, има загинали.

Президентът на републиката Касим-Жомарт Токаев се обърна за помощ към Организацията на договора за колективна сигурност. Миротворците вече са започнали да изпълняват задачите си в Казахстан. Според властите на 7 януари конституционният ред като цяло е възстановен във всички региони на страната. Токаев обяви 10 януари за ден на национален траур.

Превод: СМ

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Руски дипломат: Откъде се появиха ордите от терористи в Казахстан? - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!