Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ държат сметка: Защо Казахстан е искал помощ от Русия?

/Поглед.инфо/ Държавният секретар на САЩ Антони Блинкен заяви, че ще търси „разяснение“ защо Казахстан е потърсил помощ от ръководената от Русия Организация на договора за колективна сигурност (ОДКБ) на фона на избухванията на насилие в цялата страна.

Говорейки за решението на Нур-Султан да извика съюзнически миротворци, Блинкен каза пред CNN, че Вашингтон има „истински въпроси“ относно това „защо се чувстват принудени (казахстанските власти, б.р.) да призоват тази организация, в която Русия доминира“, настоявайки, че „молим за разяснение по въпроса“.

Въпреки това той каза:

„Това, което сега е наложително, е всичко това да бъде решено по мирен начин, който зачита правата на онези, които се опитват да направят така че гласът им да бъде чут.“

По-рано той поясни, че има предвид „мирните протестиращи“, въпреки че видеоклиповете на разгръщащия се в Казахстан хаос показват протестите, които ескалираха в грабежи, палежи и други форми на насилие.

Блинкен също не коментира – нито беше попитан от CNN – относно съобщенията за опити на организирани въоръжени групи да щурмуват полицейски сгради и летища сред хаоса по улиците на Казахстан.

Въпреки това американският висш дипломат имаше какво да каже за това как смята, че Нур-Султан трябва да се отнася към бунтовниците. Той настоя:

„Властите в Казахстан трябва да могат да се справят с предизвикателствата, пред които са изправени по мирен начин, за да гарантират, че правата на тези които протестират мирно са защитени, за да защитят институциите на държавата и закона и реда, но да го правят по начин, който зачита правата."

По-рано той предупреди бившата съветска република, че „най-новата история“ е трябвало да ги научи, че „след като руснаците са в къщата ви, понякога е много трудно да ги накарате да си тръгнат“, коментар, който той не допълни, но за който от руска страна предположиха, че е в недостиг на адекватност.

„Индианците от северноамериканския континент, корейците, виетнамците, иракчаните, панамците, югославяните, либийците, сирийците и много други нещастни хора, които бяха с достатъчно лош късмет да видят тези неканени гости в „дома си“, могат много да кажат за това“, каза Москва.

Превод: СМ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: САЩ държат сметка: Защо Казахстан е искал помощ от Русия? - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!