Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ отказаха да направят отстъпки в преговорите с Русия за сигурността, НО и Москва изключи отстъпки в диалога със САЩ

Американските власти отказаха да направят отстъпки в преговорите с Русия за сигурността

/Поглед.инфо/ Американската администрация не възнамерява да прави отстъпки в предстоящите руско-американски преговори за сигурността, Вашингтон очаква да прецени дали е възможно да се намали напрежението, каза държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в ефира на CNN.

„Не става дума за отстъпки. Става дума за разбиране дали в контекста на диалога и дипломацията и двете страни могат да предприемат стъпки, които ще намалят напрежението. Ние сме правили това в миналото “, съобщава ТАСС .

Блинкен добави, че всякакви мерки за намаляване на напрежението в преговорите с Русия по сигурността са възможни само на реципрочна основа. „Всеки напредък, който ще постигнем, е възможен на реципрочна основа. Ако САЩ и Европа предприемат стъпки, за да отговорят на някои от опасенията на Русия, тогава Русия ще трябва да направи същото “, каза държавният секретар.

Според него САЩ смятат, че по време на руско-американските преговори за сигурност страните могат да намерят общ език по въпроси, които вълнуват както Русия, така и САЩ. „Вярваме, че можем да постигнем напредък в разрешаването на опасенията и от двете страни, което ще намали напрежението и ще помогне за подобряване на сигурността“, каза той.

Блинкен също така увери, че американската администрация не очаква пробиви през следващата седмица в предстоящите руско-американски преговори за сигурност. „Първо, не мисля, че ще видим някакви пробиви през следващата седмица“, каза ръководителят на американското външно министерство.

По-рано ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел отново заплаши Русия с "огромни последици" в случай на ескалация на ситуацията около ¿-кр@й н@.

В момента руската делегация  е  в Женева, за да участва в преговори със САЩ за гаранции за сигурност.

Москва изключи отстъпки в диалога със САЩ относно гаранциите за сигурност

Много е вероятно в Женева Русия да се сблъска с нежеланието на САЩ и НАТО да възприемат наистина позицията на Москва, но няма да се поддаде на натиск и няма да направи отстъпки, каза заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков.

„Много е вероятно в търсенето на допирни точки да се сблъскаме с нежеланието на нашите колеги от САЩ и НАТО наистина да възприемат това, от което се нуждаем. Но ние, разбира се, под натиск и в режим на заплахи, които постоянно се формулират срещу нас от западните участници в предстоящите контакти, няма да правим никакви отстъпки“, предаде думите му РИА Новости .

Рябков отбеляза, че „това е напълно изключено“, тъй като „това би означавало да действаме срещу собствените си интереси, срещу интересите на нашата сигурност“.

Според дипломата Москва съжалява, че САЩ продължават да настояват за едностранни отстъпки от Русия и предпочитат спекулации вместо конструктивни разговори.

Той подчерта, че това не може да бъде основа за продуктивна дискусия относно гаранциите за сигурност. Според него основната задача на Русия в Женева е да обсъди неразширяването на НАТО и непоявяването на ударни оръжия в близост до нейните граници.

„Всичко това е в законова форма. За съжаление, чуваме всякакви спекулации за това, че Русия трябва да направи това, трябва да направи нещо друго, да направи тази стъпка, онази стъпка. Многократно сме реагирали на подобна постановка на въпроса и то на всички нива и не може да има основание за някакво не само съгласие, но дори и продуктивна дискусия“, обобщи Рябков.

По-рано високопоставен служител на американската администрация  каза, че през последните десетилетия "главната заплаха за европейската сигурност" идва от Русия.

Държавният секретар на САЩ Антони Блинкен направи  изявление, че Русия заплашва да създаде нов прецедент в Европа, има за цел да оспори „основните правила, лежащи в основата на световния ред“, самата международна система, да принуди „демокрациите“ да претърпят поражение.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Американските власти отказаха да направят отстъпки в преговорите с Русия за сигурността - Поглед Инфо

Москва изключи отстъпки в диалога със САЩ относно гаранциите за сигурност - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!