Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Боян Чуков: За 24 часа Казахстан се превърна в протекторат на Русия

За 24 часа Казахстан се превърна в протекторат на Русия. Руската армия контролира летища, уранови мини, нефтени находища, газокомпресорни станции, химически заводи, тръбопроводи и магистрали. Казахстан бе типична африканска колония, чиито ресурси се експлоатираха от транснационални компании. Казахската икономика е 60% (според други източници 85%) износ на суровини. Кланът на Назърбаев редовно прибираше своя дял. Изнасяше пари в офшорки контролирани от САЩ и Великобритания. Назърбаев се подиграваше с руснаците: ако имате пари заповядайте, а ако нямате не ми пречете да работя с тези, които имат. Според някои информирани източници на 6 януари 2022 г. Владимир Путин е разговарял лично с Назърбаев. Руснаците са предложили на своя „казахски приятел “ и на неговото семейство гаранции за сигурност срещу тотално напускане на политическата сцена в Казахстан. Съветник на Назърбаев бе Тони Блеър. Трите национални стратегии на Казахстан са написани от британци.

На Рождество Христово (7 януари) Лукашенко заяви в църквата, че 2022 г. ще бъде много сложна. Беларус няма да може да се справи сама и ще се обедини с братските народи на Русия, Казахстан и ¿-кр@й н@. Вероятно събитията в Казахстан са прелюдия към ¿-кр@й н@. Путин създава в ускорени темпове евразийско ядро от Русия, Беларус, Казахстан и ¿-кр@й н@. Приключиха плановете за Казахстански емират по идея на Ердоган (Назърбаев притежава имение в Турция) или за Казахстанско ханство по плановете на Назърбаев.

Влизането на руската армия в Казахстан има огромно геополитическо значение. Руснаците завладяха контрола над трасето на стратегическия китайски проект „Един пояс, един път“. Ако Китай бе анексирал чрез икономически лостове Казахстан, то Пекин щеше да излезе директно на Каспийско море. След смъртта на Назърбаев това бе неизбежно. Путин контролира Таджикистан, Киргизия и Казахстан. Узбекистан няма излаз на море, което го прави зависим от своите съседи. След отстраняването на Назърбаев вероятно ще дойде ред и на Алиев. Още едно последствие от събитията в Казахстан е, че бе сложен край на проекта „Велик Туран“, който е свидна рожба на турците. За Путин е все едно дали ще потърси сметка лично на Алиев за сваления руски хеликоптер по време на войната в Карабах и това, че азербайджанският президент нарече съвместния с Ердоган военен парад в Баку „Велика Отечествена война“, което за руснаците е гавра с понятието. Или ще остави Илхам Алиев на персите, които да го вкарат в правия път. Диалогът между руснаци и перси се динамизира в последно време. Техеран и Пекин също се сближават.

Считам, че Байдън и Путин се разбраха за настоящите промени още миналата година през юни в Женева. Сега просто се играе театър за „запазване на лицето“ и за тези, които все още не са разбрали какво реално се е случило. Миналата година през месец ноември Rand-корпорация (най-мощния американски аналитичен център) „посъветва“ Вашингтон да се договори с Русия. Руснаци и американци вече се договарят. Остава и нашите управляващи да осъзнаят какво точно се случва в геополитически план. Нито САЩ, нито Русия ще пропаднат както и Китай. Ще пропаднат тези, които няма да се адаптират бързо към новата реалност. Старата световна система се разпада пред очите ни!

Боян Чуков

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Боян Чуков:За 24 часа Казахстан се превърна в протекторат на Русия. -

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!