Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лавров: Превръщат ¿-кр@й н@ във военен плацдарм срещу Русия

Лавров заяви, че превръщат ¿-кр@й н@ във военен плацдарм срещу Русия

/Поглед.инфо/ Страните от НАТО систематично превръщат ¿-кр@й н@ във военен плацдарм срещу Русия, създават там бази и използват територията на страната за провеждане на учения, каза външният министър Сергей Лавров.

Лавров каза, че "държавите-членки на НАТО систематично превръщат ¿-кр@й н@ във военен плацдарм срещу Русия, изграждайки там свои бази, използвайки територията ѝ за провеждане на учения. ¿-кр@й н@ са планирани десет, включително едно целогодишно.

Той отбеляза, че броят на ¿-кр@ ин ските и западните военни, участващи в тези учения, почти ще се удвои в сравнение с 2021 г. - до 64 хиляди.

„Всички тези учения са свързани с една идея и имат антируска ориентация. Съгласете се, горните факти не ни настройват оптимистично “, подчерта министърът.

Според него „гражданската война, която продължава осма година в ¿-кр@й н@, далеч не е приключила“ и „властите на страната няма да предприемат стъпки за разрешаване на конфликта в Донбас на основата на безалтернативния Минския „Пакет от мерки”.

„За съжаление виждаме, че милитаристичните стремежи на Киев се подкрепят от САЩ и другите страни от НАТО, които доставят оръжия на ¿-кр@й н@ и изпращат там свои военни специалисти“, добави той.

Лавров подчерта, че Западът продължава да подкрепя милитаристичните стремежи на ¿-кр@ ин ските власти, а режимът в Киев „естествено възприема такава подкрепа като картбланш за военна операция“. Въпреки това Москва ще вземе всички мерки за защита на стотиците хиляди руски граждани, живеещи в Донбас и за уреждане на конфликта в ¿-кр@й н@ с дипломатически средства, а на Киев ще бъде съответния адекватен отговор на всякакви възможни военни провокации.

„Ще продължим да полагаме усилия за разрешаване на вътрешния ¿-кр@ ин ски конфликт с политически и дипломатически средства. Минският пакет от мерки, одобрен с Резолюция 2202 на Съвета за сигурност на ООН, остава безспорна основа за това “, отбеляза той.

По-рано Лавров каза, че Русия ще предприеме действия при липса на отговор на САЩ относно гаранциите за сигурност. Припомняме, че външното министерство публикува проектоспоразумения между Москва и Вашингтон и НАТО за гаранции за сигурност, които по-специално предвиждат прекратяване на по-нататъшното разширяване на НАТО и присъединяването на ¿-кр@й н@ към Алианса.

Превод: В. Сергеев

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

 

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Лавров заяви, че превръщат ¿-кр@й н@ във военен плацдарм срещу Русия - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!