Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия не е враг на България и никога няма да бъде!

Русия не е враг на България и никога няма да бъде! - Informiran.net

Проф. Светлана Шаренкова

“Родолюбивата позиция на Стефан Янев е реално продължение на политиката на президента Румен Радев за рестарт на диалога с Русия и водене на външни отношения, които се формират в София и отстояват навън”

Национално отговорна и достойна беше позицията на министъра на отбраната генерал Стефан Янев, който заяви, че искането на НАТО у нас да бъдат дислоцирани бази и войски на Алианса не съответства на българския и регионален интерес. Особено, че контекстът на това искане е поредно изостряне на тона на Вашингтон срещу Русия и разиграващия се русофобски пропаганден театър, че – видите ли – Москва щяла да нападне Украйна. Професионалистът и натовски генерал най-добре знае колко опасно е дрънкането на оръжие срещу Русия, колко вредно за българския интерес е да бъдем превръщани във фронтова държава в конфликт, който не е наш, а и никому ненужен!

В момента на фона на международното напрежение тече усилен диалог между Русия и САЩ и Русия и НАТО – имаше разговори на президентите Путин и Байдън, още в началото на януари беше договорен за пръв път от години пряк диалог в Съвета „Русия-НАТО” по инициатива на генералния секретар на Алианса Столтенберг. На 10 януари ще има пряк диалог на Москва и Вашингтон за ядрените оръжия и за Украйна, а по-късно предстоят разговори на Русия с ОССЕ. Голямата дипломация е в ход, а посоката е ясна:  диалог, балансираност, компромиси и намаляване на напрежението. В този процес мястото на България е да бъде мост между Русия и Запада, за което страната ни има всички предпоставки – цивилизационни, исторически, духовни, икономически, политически и човешки. Затова заявената позиция на ген. Янев не е „лично мнение”, както се опита да го представи дори премиерът Кирил Петков, а промислена, перспективна и стратегическа национална визия, която е споделена от мнозинството българи, а също е в синхрон с тази на  държавния глава и Върховен главнокомандващ.

Родолюбивата позиция на Стефан Янев е реално продължение на политиката на президента Румен Радев за рестарт на диалога с Русия и водене на външни отношения, които се формират в София и отстояват навън. Президентът Радев ни върна самочувствието на суверенна държава, която не просто „козирува” на началниците в Брюксел и Вашингтон, а равноправно защитава интересите си в съюзите, в които участва. Не случайнопрезидентът Радев е новият национален лидер, а българските избиратели му дадоха доверие завтори мандат. Назначеният от него ген. Янев е държавен деец от висока класа, а оглавяваните от него служебни кабинети преведоха България през социалната, политическата и здравната криза, проведоха успешно честни и свободни избори, стартираха ключови реформи, започнаха изобличаването на корупционните схеми на предишната власт, ограбила българския народ с милиарди, платени авансово за магистрали и обществени поръчки, но потънали в нечии джобове, черни каси и чекмеджета.  

Ген. Янев със сигурност ще е военният министър, който с професионализъм, балансирани политики и патриотизъм ще работи за възраждането на добрите традиции на Българската армия след 30 години на разруха. Защото България и Русия са свързани с вековна дружба, чрез общата ни православна вяра и кирилицата, от Освободителната руско-турска война и изграждането на социална България. С Русия ние никога не сме били врагове и никой не е в състояние насила да ни превърне в такива, колкото и да опитват да го направят външни сили и отхранените от тях родни ястреби.

Нашият национален интерес е за мир, диалог и партньорство с основните сили в новия многополюсен свят. „Винаги с Европа, никога против Русия!” Това е държавническият и лидерски принцип, който е работил, работи и ще е градивен и в бъдеще за нашата Родина.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Русия не е враг на България и никога няма да бъде! - Informiran.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!