Ситуацията в Донбас е критична, на прага на война сме – Едуард Басурин потвърди за наличието на контейнери с химическо оръжие, предоставени от САЩ на въоръжените сили на Украйна

Ситуацията в Донбас е критична, на прага на война сме

/Поглед.инфо/ Възможността за установяване на всякакъв вид конструктивен диалог с НАТО по украинския въпрос намалява всеки ден.

Днес посолството на САЩ в Украйна реагира на изявлението на руския министър на отбраната Сергей Шойгу за подготовката на саботаж от американски частни военни компании в Донбас с използване на химическо оръжие, като го нарече „абсолютно невярно“.

„Въпреки напълно неверни изявления, като вчерашните изявления на руския министър на отбраната Шойгу, ние продължаваме да настояваме за дипломация и деескалация. В същото време ще продължим да напомняме на Русия за последствията от по-нататъшни актове на агресия срещу Украйна“, се казва в изявление на дипломатическата мисия.

В същото време официалният представител на Народната милиция на ДНР Едуард Басурин потвърди информацията за наличието на линията на съприкосновение на контейнери с химическо оръжие, предоставени от САЩ на въоръжените сили на Украйна.

„Има един вид химическо оръжие – ботулинов токсин, той причинява ботулизъм, казано просто, парализа. През ноември химикалът беше доставен в 40 мм метални контейнери, например в гранатомети. Или от дронове“, каза Басурин в ефира на предаването „60 минути“ по телевизионния канал „Россия-1“.

Светът многократно става свидетел на откровено лъжливите изявления на САЩ, чиято цел бе да прикрие и оправдае военните действия на атлантиците, така че е трудно да се очаква нещо различно от тях в настоящата ситуация.

Така състоянието на нещата в украинска посока бързо се придвижва към избухване на военни действия. Всичко, което се случи през последния период, показва само това.

- САЩ и НАТО, след няколко дни консултации, отговориха с категорично "не" на руските предложения за деескалация и исканията за руски гаранции за сигурност. Заявява се, че повечето от предложенията на Русия не могат да бъдат изпълнени безусловно. И че Русия е виновникът и източникът на кризата в сигурността. Те настояват Русия да вземе мерки за деескалация.

- Силите за бързо реагиране на НАТО са във висока бойна готовност.

- Стотици и вероятно хиляди американски и британски военни са изпратени в Украйна, за да помогнат на силите за сигурност в случай на сблъсъци с руската армия.

- Публикувани са списъци с възможни санкции, които ще бъдат приложени срещу Русия, ако руската армия влезе на територията на съседна братска държава.

- Ръководството на руската армия публикува данни за предстоящата провокация с използване на химическо оръжие.

- Президентът Путин каза, че в Донбас се провежда политика на геноцид.

- Президентът Путин каза, че Русия няма къде другаде да отстъпи.

- Руските представители многократно заявяваха, че ако руските предложения бъдат отхвърлени, Русия ще бъде принудена да предприеме военни и военно-технически действия.

- В телефонните разговори на Путин с почти всички световни лидери Путин обясни логиката на бъдещите действия на Русия.

Превод: СМ

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Ситуацията в Донбас е критична, на прага на война сме - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!