Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Къде е Янев? Техните го търсят да го бият

May be an image of 9 people, people standing and text that says 'вчера стефан янев ce обяви против разполагането на допълнителни войски HATO нас христо иванов: ще извикаме военния министър да обясни защо e против още войски на HATO y нас кирил петков cc разграничи от стсфан янев tv 22декември, ÐÐ поиска изслушване на янев за позицията му за разполагане на войски на HATO 202 военният министър стефан янев приветстванот русия, защото ще войски на нато дневник кирил правителството нарускяьсългария република българия терски съвет OF BULGARIA OF MINISTERS'
Krystian Szkwarek – Facebook

Янев: България е Против още Войски на НАТО на своя територия! Петков: Казаното от Янев си е негово лично мнение!

Премиерът Кирил Петков се разграничи от своя предшественик и настоящ военен министър Стефан Янев, като обяви официалната позиция на шефа на МО срещу разполагане на допълнителни сили на Алианса в България, за единствено негово лично мнение.

Стефан Янев е категоричен, че няма нужда от нови войски на Алианса!

Припомняме, че във вторник във фейсбук профила си Стефан Янев написа, че струпването на руски войски по границата с Украйна засега не са обстоятелства, които да оправдаят решението за разполагане на войски на НАТО на българска територия.

Въпросът за засилване на военното присъствие на НАТО в България не е разискван в Министерски съвет, обяви Петков в отговор на въпрос дали позицията на Янев е официална и дали има консенсус по тази тема, след като Демократична България вече се изказаха срещу мнението на военния министър.

„Съобщенията на министъра по тази тема е негово лично мнение и по никакъв начин то не е позиция на нашето правителство. Ясно заявих, че ние ще бъдем активен член на НАТО и този тип решения ще бъдат координирани в тази ни роля“, обяви в прав текст премиерът.

„Едновременно с това искам да подчертая, че продължаването на политиката на ЕС и НАТО в областта на източната ни граница, е максимално използване на дипломатичен път и мирни средства. Това е българския интерес – да нямаме в съседство военно положение“, добави той. Веднага след това той за втори път натърти: „но пак искам да заявя ясно, че ние сме и ще бъдем активен член на ЕС и НАТО“.

Петков отказа да каже неговото конкретно мнение дали е за засилване на военното присъствие в България. „Но като цяло колкото по-малко фокуса е върху военния потенциал и колкото повече е върху дипломатическия потенциал, толкова по-добре за България, но тези мнения не се изразяват по този начин“, добави Петков.

Часове по-рано „Демократична България“ обяви, че не е съгласна с линията на неутралитет спрямо Русия и държи да разположим военни сили на НАТО, ако ни бъде поискано от Алианса. Затова, още с формирането на Комисията по отбрана в парламента, ДБ ще поиска изслушване на министъра на отбраната Стефан Янев, за да даде обядснение за изявлението си, че няма нужда от войници на Алианса на наша територия. Това стана ясно от думите на съпредседателя на формацията Христо Иванов.

„Не може България да си позволи неутралитет, който е в полза на политиката на Кремъл в региона. Ще инициираме изслушване на министъра на отбраната, за да изясни своята позиция и оценки – на какво стъпват те, защото темата е прекалено важна“, каза в кулоарите на НС Христо Иванов.

„Това, което е написал в социалната мрежа, изисква минимум едно добро изясняване, особено в светлината на записите в коалиционното ни споразумение“, заяви депутатът от ДБ по адрес на Стефан Янев.  „Ние бихме подкрепили всички мерки, свързани с укрепването на нашата отбрана и способност да противостоим на нарастващите поплъзновения от страна на Руската федерация в региона“, заяви още Иванов.

„ДБ изключително държи на това, което е фиксирано в коалиционното споразумение, като част от текстовете за отбраната, България да развива своето пълноценно членство в НАТО, а не просто като някаква формалност, като наистина активна принадлежност“, категоричен бе съпредседателят на ДБ. Skandalno.net

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Валентин Вацев: У нас върви битката за почетното звание "Главен американец на България"

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Янев: България е Против още Войски на НАТО на своя територия! Петков: Казаното от Янев си е негово лично мнение! - Скандално

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!