Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Петков се обяви против САЩ да разположат ядрени бойни глави в България

Румен Петков се обяви против разполагането на ядрени бойни глави на САЩ в България. 

България трябва да заяви ясно и категорично, че забранява наша инфраструктура да бъде ползвана за военни цели. Тази позиция на АБВ председателят на партията Румен Петков представи пред медиите и определи като недопустимо разполагането на военни формирования на българска територия и военни действия в Черноморския басейн. Той подчерта, че това е позиция на АБВ от самото ѝ създаване.

,,Тогава заявихме, че България като същностна част и външна граница на Черно море, като член на НАТО, е ангажирана и досега с редица действия далеч зад нашата граница. Афганистан, Ирак и какво ли не. Сега, с оглед на ескалирането на напрежението в Черноморския басейн, натягането от страна на Щатите и боса на НАТО Столтенберг в конфликта Украйна-Русия достига граници, които ние като държава, като институции трябва да вземем много ясна и категорична позиция'', допълни Петков.

Заместник-председателят на АБВ и народен представител от ПГ на "БСП за България" Владимир Маринов подчерта, че освен всичко друго, превръщането на региона в милитаристична зона е директен удар върху туристическия бранш.

Няма как да се съгласим с разполагане на нападателни оръжия с ядрени бойни глави на територията на страната ни и в същото време в Черноморския регион да искаме да бъдем лидер в туризма. Туризмът в България формира между 15 и 20% от БВП. Държавата и икономиката готови ли са да понесат тази загуба наред с всичко, което ни причинява COVID кризата? Тук трябва да има отговорни политици, които в рамките на нашето членство в ЕС, в рамките на нашето членство в НАТО, да защитим позициите си, но в никакъв случай да не допускаме ескалация и конфликт, коментира Маринов.

Проектът за декларация за неучастие на Република България в нови военни формирования и военни дейности в Югоизточна Европа и района на Черно море ще бъде предложен за обсъждане в ПГ на КП "БСП за България".

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Petel.bg - новини - Румен Петков се обяви против САЩ да разположат ядрени бойни глави в България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!